aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒάλτε ένα γκολ, να γίνει της…

Βάλτε ένα γκολ, να γίνει της…

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Ένα (τουλάχιστον) εκτός έδρας γκολ και φύγαμε για ομίλους… Αυτός θα είναι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ στον μεθαυριανό αγώνα κόντρα στην Τρέντσιν, στα πλαίσια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο φορμαρισμένος Ιβάν Τρισκόφσκι, ο πολύ καλός το τελευταίο διάστημα Απόστολος Γιάννου (και οι δυο τους συνδυάζονται με κλειστά μάτια στα τελευταία παιχνίδια) και ο διεισδυτικός Ακοράν Ρέγιες μπορούν να κάνουν την ζημιά στην άμυνα των Σλοβάκων, η οποία παρουσίασε κτυπητές αδυναμίες στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος (3-3).

Εφόσον η ΑΕΚ κατάφερε να δει δίκτυα στον αγώνα της Πέμπτης, τότε η αποστολή της θα γίνει πιο εύκολη εν’ όψει του επαναληπτικού της 30ης Αυγούστου στο «Αρένα». Θυμίζουμε, ότι οι Λαρνακείς μέσα στην καυτή τους έδρας έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα ευρωπαϊκά παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, συντρίβοντας 4-0 την Ντάντολκ Ιρλανδίας και 5-0 την Στουρμ Γκραντς Αυστρίας.

Είναι, δε, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι λαμβάνοντας υπόψη και τους περσινούς αγώνες για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ που έδωσε η ΑΕΚ στην έδρα της, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Σε σύνολο έξι αγώνων (πέρσι και φέτος) πέτυχε 5 νίκες και μία ισοπαλία (με Βικτόρια Πιλζέν), με αναλογία τερμάτων 17-0! Αριθμοί ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Το ζητούμενο, λοιπόν, για την ΑΕΚ είναι να μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης στη Ζίλινα και να πετύχει ένα (τουλάχιστον) γκολ, κάτι που θα διευκολύνει αφάνταστα το έργο των παικτών του Ιραόλα εν’ όψει επαναληπτικού.

Το φορμάρισμα κυρίως των Τρισκόφσκι, Γιάννου και Ακοράν και η ετοιμότητα του Τολμές κάνουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ συγκρατημένα αισιόδοξους, ότι θα πανηγυρίσουν και μέσα στην Σλοβακία. Γενικά, η ομάδα της ΑΕΚ έδειξε στα δύο ματς με την Στουρμ Γκραντς ότι βρίσκεται σ’ εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και όλοι ευελπιστούν ότι θα παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στα παιχνίδια με την Τρέντσιν. Άλλωστε, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ