aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒάλε: «Φοβήθηκα, μου έριξαν φωτοβολίδα κοντά στον λαιμό»

Βάλε: «Φοβήθηκα, μου έριξαν φωτοβολίδα κοντά στον λαιμό»

Ο πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Μπρούνο Βάλε παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας στην οποία αναφέρθηκε και στις στιγμές που πέρασε στο πρωτάθλημα μας.

Μεταξύ άλλων τόνισε τον λόγο που αποχώρησε από τον Απόλλωνα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Κύπρο και σύγκρινε το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας με αυτό της Πορτογαλίας.

Για την πρόταση από την Κύπρο και τον Απόλλωνα: «Η γυναίκα μου πάντα με στήριζε. Όταν ήρθε πρόταση από Κύπρο μου είπε “αν είναι αυτό που θέλεις, τότε πάμε”. Είμαι ένας τυχερός άντρας, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν πάντα εκεί. Μόλις πήγα Κύπρο αμέσως άρχισαν οι ζέστες. Είδα ότι ο Απόλλωνας ήταν μία μεγάλη ομάδα. Είχε προπονητικό κέντρο, φανταστικές συνθήκες και όλα πήγαν πολύ καλά. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα αλλά προσαρμόστηκα καλά».

Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος: «Τακτικά οι ομάδες στην Πορτογαλία ήταν καλύτερες τότε. Αλλά τα τελευταία χρόνια που ήρθαν πολλοί ξένοι προπονητές στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο στην χώρα έχει μεγαλώσει. Ακόμη όμως στο επίπεδο της Πορτογαλίας».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Κύπρο: «Φοβήθηκα μία φορά, όταν αγωνιστήκαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ. Οι οπαδοί έριξαν μία φωτοβολίδα και με χτύπησε κοντά στο λαιμό. Έπεσα στο έδαφος αλλά ήμουν τυχερός. Εκτός από αυτό, δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο τρόπαιο: «Το πιο σημαντικό μου τρόπαιο ήταν το πρώτο Κύπελλο, όταν αντιμετωπίσαμε την ΑΕΛ».

Για το τι του άρεσε περισσότερο στην Κύπρο: «Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στην Κύπρο ήταν ο καιρός. Η ποιότητα ζωής είναι εντυπωσιακή. Λιγότερο που μου άρεσε, ήταν η γλώσσα, τα Ελληνικά. Η συνήθεια που απέκτησα εκεί ήταν το φραπέ. Πήρα μαζί μου μία μηχανή να το κάνω στην Πορτογαλία».

Για τον λόγο που έφυγε από την Κύπρο: «Έφυγα από την Κύπρο και είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά ήταν καιρός να το κάνω. Η μεγαλύτερή μου κόρη πηγαίνει σχολείο. Ήταν η οικογενειακή κατάσταση αυτό που με έκανε να φύγω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ