aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤυφώνας ΑΕΚ, «κατάπιε» τη «θύελλα» του Γκρατς! (video)

Τυφώνας ΑΕΚ, «κατάπιε» τη «θύελλα» του Γκρατς! (video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ)

Ποια «μαύρη θύελλα» (προσωνύμιο της Στουρμ Γκρατς); Η ΑΕΚ σαν τυφώνας σάρωσε τα πάντα στο στο πέρασμά της από το γήπεδο «Λίμπανουαρ», επικρατώντας σε αποτέλεσμα και εμφάνιση, της Στουρμ Γκρατς με 2-0, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Τρουγιόλς 46’ και Τρισκόφσκι .

Έτσι, οι κιτρινοπράσινοι έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έβαλαν τις απαραίτητες βάσεις ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της 16ης Αυγούστου στο «ΑΕΚ Αρένα» (18:30). Εάν οι Λαρνακείς ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους στον γ’ προκριματικό γύρο, τότε θα αντιμετωπίσουν εκτός απροόπτου την Τρεντσίν Σλοβακίας, η οποία συνέτριψε την ολλανδική Φέγενοορντ με 4-0.

Διαβάστε επίσης: «Ατσάλινη» ΑΕΚ, μάγκες οι παίκτες του Ιραόλα! (pics)

Όσον αφορά στο πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, η ομάδα του Αντονί Ιραόλα ήταν φόβος και τρόμος απέναντι στην αμυντική λειτουργία των Αυστριακών. Οι κιτρινοπράσινοι σε όλο το 45λεπτο, ήταν πολύ καλύτερη από τους «blackies». Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ για να μπορέσει να πάρει κεφάλι στο σκορ, ήταν η σωστή τελική πάσα στις επικίνδυνες προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν σε 4-3 περιπτώσεις από πλάγια με μπαλιές από τους Ακοράν, Σίλβα, Λαρένα και λίγο η τύχη. Ο πρώτος μάλιστα, είχε δύο καλές φάσεις για γκολ στο 4’ και στο 17’, αλλά η κεφαλιά του και το σουτ του αντίστοιχα, κατέληξαν λίγο έξω. Μία ευκαιρία για γκολ είχε και ο Τρισκόφσκι στο 16’ ο οποίος από πολύ κοντινή απόσταση στην επανορθωτική, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σίμπενχαντλ.  Η ομάδα της Λάρνακας ήταν κατά πολύ καλύτερη συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια της και όχι μόνο είδε κατάματα έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά τον… κυνηγούσε όπως η γάτα το ποντίκι.

Διαβάστε επίσης: Ιραόλα: «Τεράστιο αποτέλεσμα, τίποτα δεν τελείωσε»

Αυτό που δικαιούτο η ΑΕΚ με βάση την εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, το πήρε με το «καλησπέρα» στην επανάληψη, όταν στο 46’ ο Τρουγιόλς με κεφαλιά σε κενή εστία έπειτα από ασυνεννοησία τερματοφύλακα – αμυντικών της Στουρμ σε κόρνερ, άνοιξε το σκορ (1-0). Με λίγη τύχη λίγα λεπτά αργότερα, οι Λαρνακείς θα μπορούσαν να ισχυροποιήσουν το προβάδισμά τους, αλλά η Στουρμ Γκρατς είχε σύμμαχο το οριζόντιο δοκάρι, το οποίο τραντάχθηκε στο 51’ σε σουτ του Τρισκόφσκι μετά από μπαλιά του Γιάννου. Μέχρι το 73’ η «μαύρη θύελλα» πίεζε για να ισοφαρίσει, έχασε κάποιες καλές φάσεις με τους Ζούλι, Χούσπεκ και Πινκ, αλλά ο Τόνιο φύλαγε εξαιρετικά την πόρτα του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (74’) η ΑΕΚ έθαψε τις ελπίδες της αντιπάλου της για ανατροπή και νίκη, καθώς ο Τρισκόφσκι με σουτ εντός περιοχής έπειτα από παλληκαρήσια ενέργεια και ασίστ του Γιάννου, διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο «Λίμπναουαρ».

Διαβάστε επίσης: «Άνοιξαν» το κεφάλι του βοηθού στο Στουρμ Γκρατζ – ΑΕΚ! (pics)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στην Αυστρία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ