aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τσέπωσε» 55 εκατομμύρια ευρώ η… αποκλεισμένη Ντόρτμουντ!

«Τσέπωσε» 55 εκατομμύρια ευρώ η… αποκλεισμένη Ντόρτμουντ!

Μόνο άσχημα δεν πήγε φέτος το Champions League για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τουλάχιστον από οικονομικής άποψης όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί… Κι αυτό γιατί, παρότι οι Βεστφαλοί δεν θα συνεχίσουν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, μετά τον αποκλεισμό τους από την Τότεναμ, εντούτοις θα βάλουν στα ταμεία τους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ!

Συγκεκριμένα, η Μπορούσια έχει λαμβάνειν 36,45 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την UEFA. Ήτοι, 15,25 εκατομμύρια για την συμμετοχή της στους ομίλους, άλλα 11,7 εκατομμύρια από bonus καθώς και 9,5 εκατομμύρια για την παρουσία της στην πρώτη φάση των νοκ άουτ. Παράλληλα, από τα εισιτήρια που «έκοψαν» οι «κιτρινόμαυροι» στα τέσσερα ματς που έδωσαν στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» αποκόμισαν κέρδη ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ από το market pool περιμένουν ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ