aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσέλσι, το αφεντικό της Άγγλιας! (video)

Τσέλσι, το αφεντικό της Άγγλιας! (video)

Χωρίς να είναι καλύτερη, χωρίς να εντυπωσιάσει, με απόλυτο ρεαλισμό, η Τσέλσι λύγισε την αντίσταση της Τότεναμ (4-2), προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και έβαλε πλώρη για το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της.

Λέγεται νοοτροπία νικητή και χρειάζεται χρόνια να την αποκτήσεις. Δίχως αυτή το μόνο που κάνεις είναι να φτάνεις στην πηγή, δίχως ωστόσο αν μπορείς να πιεις νερό. Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι η Τότεναμ είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας διετίας σε ότι αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή στην Premier League, ωστόσο έπεσε πέρυσι στην once in a lifetime σεζόν της Λέστερ και φέτος στην άπταιστη πορεία της Τσέλσι.

Το κακό με τα «σπιρούνια» είναι πως αδυνατούν να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την υπέροχη διετία με κάτι χειροπιαστό. Ένα τίτλο. Ένα κύπελλο. Κάτι. Ο ημιτελικός κυπέλλου με την Τσέλσι ήταν η τεράστια ευκαιρία για το βήμα παραπάνω, όμως και πάλι στο τέλος οι παίκτες του Ποκετίνο έμειναν με τα χέρια αδειανά.

Τι κι αν ο Αντόνιο Κόντε κράτησε για μία ώρα στον πάγκο τους Αζάρ και Ντιέγκο Κόστα; Τι κι αν η Τότεναμ ισοφάρισε δύο φορές και έμοιαζε να έχει το απόλυτο μομέντουμ της αναμέτρησης; Οι «μπλε» έπιασαν και πάλι κορόιδο τους συμπολίτες και με το 4-2 που αποτελεί μαγική εικόνα πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, βάζοντας πλώρη για το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία τους.

Όποιος παρακολούθησε αυτό το ματς, δε μπορεί να μη χόρτασε από μπάλα και απίθανα γκολ. Ο χορός ξεκίνησε μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ουίλιαν με ένα εκπληκτικό φάουλ νίκησε τον Γιορίς κι έδωσε από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην Τσέλσι, που όμως δεν το χάρηκε για πολύ.

Μία παμπόνηρη (κι εξαιρετικά δύσκολη) γυριστή κεφαλιά του Χάρι Κέιν (17’, 1-1) έφερε στα ίσα το ματς για την Τότεναμ που είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά έπεσε σε ένα αμυντικός τείχος, που δεν επέτρεψε παρά ελάχιστες καθαρές φάσεις.

Μία βουτιά του Μόουζες σε τάκλιν του Σον (43’) ξεγέλασε το διαιτητή και ο Ουίλιαν από τα 11 βήματα έστειλε τους μπλε μπροστά στο ημίχρονο (2-1). Ακόμα κι έτσι όμως η Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Νέα υπέροχη ασίστ του Έρικσεν βρήκε τον Ντέλε Άλι σε θέση βολής κι εκείνος έκανε το 2-2 (52’), γυρίζοντας ξανά την πλάστιγγα.

Κάπου εκεί, ο Κόντε έφερε από τον πάγκο τους Αζάρ και Ντιέγκο Κόστα και το πράγμα σοβάρεψε. Η Τσέλσι έψαξε τη μία στιγμή μαγείας και τη βρήκε από το Βέλγο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-2 (75’), όμως το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Ένα διαστημικό «τούβλο» του Μάτιτς (80’) υπέγραψε το 4-2 κι έκανε τους οπαδούς της Τότεναμ να αδειάσουν το δικός τους πέταλο στο «Γουέμπλεϊ» από πολύ νωρίς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ