aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσέλσι στο… ρελαντί και στην κορυφή (vid)

Τσέλσι στο… ρελαντί και στην κορυφή (vid)

Η Τσέλσι συνέχισε την αήττητη πορεία της στην Premier League με νίκη με 3-0 επί της Σαουθάμπτον, που είχε κάποια καλά διαστήματα, έχασε ευκαιρίες, αλλά στο τέλος ηττήθηκε από την καλύτερη ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους μπλε για ακόμη μία φορά ο Εντέν Αζάρ, που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μπάρκλεϊ και Κέπα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως κάθε φετινό της Τσέλσι: με την ομάδα του Σάρι να έχει την κατοχή και να ψάχνει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 8’, όταν το σουτ του Γουίλιαν κόντραρε και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 23’ για να δούμε το πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους με μακρινή προσπάθεια του Γκαμπιαντίνι. Στο 26’, όμως, οι Άγιοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Ινγκς έστειλε την μπάλα άουτ από τα 2 μέτρα ολομόναχος!

Και οι γηπεδούχοι πλήρωσαν εκείνη την ευκαιρία. Στην επόμενη φάση ο Χόιμπιεργκ έκανε το λάθος, ο Μπάρκλεϊ έδωσε την μπάλα στον Αζάρ και ο Βέλγος δεν αστόχησε για το 0-1! Οι παίκτες του Σάρι είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια, το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη και στο 50’ ο Μπέρτραντ έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στο 53’ ο Ινγκς έστειλε την μπάλα πάνω στον Κέπα.

Και κάπως έτσι, με τους Άγιους να πιέζουν ήρθε το 0-2 στο 57’. Καλοδουλεμένη στημένη φάση, με τον Γουίλιαν να εκτελεί το φάουλ, τον Ζιρού να κάνει την κίνηση και να γυρίζει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο για να κάνει από κοντά ο ΜπάρκλεΊ το το 0-2! Ο τελευταίος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος Άγγλος που σκοράρει και δίνει ασίστ στον ίδιο ματς για την Τσέλσι μετά τον Φρανκ Λάμπαρντ… Το παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλά-πολλά μέχρι το 79’, όταν ο Κέπα έβγαλε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Ρέντμοντ, με την μπάλα να χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 80’ ο Μοράτα έχασε το τετ α τετ με τον ΜακΚάρθι, όμως στις καθυστερήσεις οι μπλε άλλαξαν 31 πάσες, με τον Ισπανό αυτή τη φορά να κάνει το 0-3 και να σκοράρει εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2017!

Σαουθάμπτον (Μαρκ Χιουζ): ΜακΚάρθι, Μπέρτραντ, Γιοσίνα, Μπεντνάρεκ (46’ Ρομέου), Χουντ, Σοάρες, Λεμινά, Χόιμπιεργκ, Ρέντμοντ, Γιαμπιαντίνι (78’ Λονγκ), Ινγκς

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αλόνσο, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (81’ Κόβατσιτς), Γουίλιαν (75’ Πέδρο), Αζάρ, Ζιρού (68’ Μοράτα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ