aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσέλσι και Νάπολι «καθάρισαν» την πρόκριση (vids)

Τσέλσι και Νάπολι «καθάρισαν» την πρόκριση (vids)

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη διοργάνωση η Τσέλσι έχει τον τίτλο του φαβορί για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και τον μεγάλο τελικό του Μπακού. Αυτό, λοιπόν, απέδειξε και απόψε το βράδυ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επικρατώντας εύκολα της Ντιναμό Κιέβου, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, με σκορ 3-0. Οι Λονδρέζοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ουκρανούς.

Μόλις στο 18’ η ομάδα του Σάρι πήρε προβάδισμα χάρη στο γκολ του Πέδρο μετά από υπέροχο τακουνάκι του Ολιβιέ Ζιρού. Μάλιστα, ο Ισπανός είχε δύο – τρεις ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόικο. Τελικώς, το δεύτερο γκολ των «μπλε» ήρθε με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Γουίλιαν στο 65’. Ενδεικτικός της υπεροχής της Τσέλσι στο ματς είναι πως η Ντιναμό είχε την πρώτη της τελική προς την εστία των γηπεδούχων στο 85’.

Το «κερασάκι στην τούρτα» για την Τσέλσι ήρθε να βάλει στο 90’ ο Χάντσον Οντόι και έτσι με το 3-0 στις αποσκευές της θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στο Κίεβο θέλοντας να σφραγίσει εκεί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Τσέλσι – Ντιναμό Κιέβου 3-0

Νάπολι – Σάλτσμπουργκ 3-0
Μία Νάπολι από τα παλιά εμφανίστηκε απόψε στο Σαν Πάολο και έβαλε πολύ γερές βάσεις πρόκρισης στην οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στη διοργάνωση. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με σκορ 3-0 της Σάλτσμπουργκ και πλέον μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Νάπολι συνέχισε να πιέζει και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τελικώς, αυτό ήρθε στο 58’ όταν ο Ονγκουένε με κεφαλιά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν προς το φινάλε για το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς χωρίς όμως να τα καταφέρουν και έτσι το 3-0 φέρνει τη Νάπολι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

Βαλένθια – Κρασνοντάρ 2-1
Στο Μεστάγια η Βαλένθια υποδέχθηκε την Κρασνοντάρ και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ροντρίγκο στο 12’ και στο 24’, δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Στην επανάληψη οι Ρώσοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τον Κλάεσον μείωσαν στο 63’ σε 2-1 και μπήκαν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Μάλιστα, η ομάδα του Όλεγκ Φομένκο δημιουργεί τη δική της παράδοση σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων της. Πλέον στον επαναληπτικό σε επτά βράδια στη Ρωσία όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ