aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσαφ-τσουφ, η Σίτι περνά (vid)

Τσαφ-τσουφ, η Σίτι περνά (vid)

Το δρομολόγιο δεν είχε «στάση Λέστερ» για το… τρένο της Μάντσεστερ Σίτι! Η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε και από το «King Power Stadium» (0-2), πέτυχε την 15η σερί εκτός έδρας νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις και απλά περιμένει την μαθηματική επιβεβαίωση για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League!

Η Σίτι ήταν το αφεντικό του αγώνα σε όλη τη διάρκεια. Η κατοχή της μπάλας σε επίπεδα άνω του 60%, ωστόσο οι τελικές δεν έρχονταν με το… τσουβάλι όπως σε άλλα ματς αφού είχε απέναντί της μια καλοστημένη ομάδα που περίμενε πίσω από την μπάλα για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Ωστόσο, κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, στο κυριαρχικό παιχνίδι της και στο ασφυκτικό πρέσινγκ που της ασκούσε ήταν εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να περάσει τη σέντρα. Κάτι που δείχνουν και οι μόλις 2 τελικές στην εστία με τις οποίες έκλεισε το ματς η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν υπομονή στο παιχνίδι τους, έβγαζαν μια σιγουριά πως θα το έβρισκαν εύκολα ή δύσκολα το γκολ. Όπως και συνέβη, έστω και με… ανορθόδοξο τρόπο στο 58ο λεπτό. Τι εννοούμε; Ότι ο Μεντί βρέθηκε σε ρόλο φορ, έκανε προσποίηση σαν άλλος… Αγουέρο και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με το κακό δεξί του πόδι για το 1-0. Ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Μεντί και το πρώτο στην καριέρα του αριστερού μπακ της Σίτι με το δεξί του πόδι!

Ένα τέταρτο αργότερα δε, ο Ντε Μπρόινε έφερε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 2-0 που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «σίτιζενς». Ο Βέλγος με μια υπέροχη κάθετη πάσα, που μόνο αυτός και ελάχιστοι ακόμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα μπορούν να περάσουν, «τρύπησε» την άμυνα της Λέστερ με τους Ζεσούς και Στέρλινγκ να βάζουν στη… μέση με πάσες τους αντιπάλους τους και τον πρώτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ