aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσάμπιονς Λιγκ: Τα φώτα σε «Καμπ Νου» και «Άνφιλντ»

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα φώτα σε «Καμπ Νου» και «Άνφιλντ»

Η δεύτερη πράξη της 5ης αγωνιστικής του Champions League παίζεται σήμερα, με καθοριστικά ματς για την πρόκριση στους «16» και την κατάληψη της πρώτης θέσης στους ομίλους. Μεγάλα παιχνίδια για την πρωτιά παίζονται σε «Καμπ Νου» και «Άνφιλντ» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ – Νάπολι αντίστοιχα. «Αίμα κι άμμος» στον 8ο όμιλο, όπου τρεις ομάδες έχουν από 7 βαθμούς και όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα.

5ος Όμιλος
Λίβερπουλ – Νάπολι 22:00
Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 22:00

«Μάχη» πρωτιάς στο Άνφιλντ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νάπολι, όπου αν υπάρξει νικητής θα εξασφαλίσει και την πρόκριση μαθηματικά. Οι «κόκκινοι» δεν υπολογίζουν σε Ματίπ και Σακίρι, ενώ οι «παρτενοπέι» των έκρυθμων εσωτερικών καταστάσεων δεν θα έχουν τους Ινσίνιε, Μίλικ και Μαλκουί.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γκενκ θέλει μόνο τη νίκη στο Βέλγιο για να παραμείνει στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης έναντι της Σάλτσμπουργκ, η οποία αν κερδίσει παραμένει στη μάχη της πρόκρισης στους «16». Επιστρέφει για τους Αυστριακούς ο προερχόμενος από τραυματισμό πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων (με 7 γκολ), Έρλινγκ Χάαλαντ.

Βαθμολογία: Λίβερπουλ 9, Νάπολι 8, Σάλτσμπουργκ 4, Γκενκ 1
Επόμενη αγωνιστική (10/12): Νάπολι – Γκενκ, Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ

6ος Όμιλος
Σλάβια Πράγας – Ίντερ 22:00
Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ 22:00

Μεγάλο ματς που θα κρίνει και την πρωτιά του ομίλου στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ, όπου αν κάποιος κερδίσει προκρίνεται και μαθηματικά. Χωρίς Πικέ, Ζόρντι Άλμπα και Σεμέδο οι «μπλαουγκράνα», ενώ από τους ντεφορμέ Γερμανούς θα λείψουν οι Πάκο Αλκάθερ, Μπρουν Λάρσεν και Ντιλέινι.

Στην Τσεχία η νίκη για την Ίντερ απέναντι στη Σλάβια Πράγας είναι μονόδρομος, αν θέλει να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης. Οι «νερατζούρι», που πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στη Serie A αλλά δυσκολεύονται στα «αστέρια», δεν υπολογίζουν στους Μπαρέλα, Σένσι, Αλέξις Σάντσες και Ασαμόα, ενώ οι Αυστριακοί στους Χοβόρκα και Χρομάντα.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8, Ντόρτμουντ 7, Ίντερ 4, Σλάβια Πράγας 2

Επόμενη αγωνιστική (10/12): Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας, Ίντερ – Μπαρτσελόνα

7ος Όμιλος
Ζενίτ – Λιόν 19:55
Λειψία – Μπενφίκα 22:00

Όλα ανοιχτά για πρόκριση στους «16» και τρίτη θέση παραμένουν στον έβδομο όμιλο, όπου οι επικεφαλής της βαθμολογίας Λειψία και Ζενίτ υποδέχονται τα αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή για πρόκριση Μπενφίκα και Ζενίτ, οι οποίες καίγονται να βρουν θετικό αποτέλεσμα.
Στη Ρωσία, η Ζενίτ με τη Λιόν αναζητούν το τρίποντο που θα τους δώσει την πρώτη θέση. Οι Ρώσοι δεν υπολογίζουν στους Μάλκολμ, Λούνεφ και Μαμάνα, ενώ οι Γάλλοι στους Ντεπάι και Αουάρ.

Βαθμολογία: Λειψία 9, Λιόν 7, Ζενίτ 4, Μπενφίκα 3
Επόμενη αγωνιστική (10/12): Λιόν – Λειψία, Μπενφίκα – Ζενίτ

8ος Όμιλος
Βαλένθια – Τσέλσι 19:55
Λιλ – Άγιαξ 22:00

Σε τεντωμένο σκοινί τα πάντα στον όμιλο «της φωτιάς», με Άγιαξ, Τσέλσι και Βαλένθια να ισοβαθμούν με επτά πόντους.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Βαλένθια υποδέχεται την φορμαρισμένη Τσέλσι. Οι Ισπανοί δεν θα έχουν τους Κοντογκμπία, Τσερίσεφ, Ντιακαμπί, Γκέδες, ενώ οι Άγγλοι τους Ρούντιγκερ και Χάντσον – Οντόι.

Στη Γαλλία, η Λιλ κυνηγάει ένα θαύμα για να τερματίσει τρίτη και ο Άγιαξ το θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα έναντι των Βαλένθια – Τσέλσι. Απών για τους Γάλλους ο Φόντε και για τους Ολλανδούς οι Φέλτμαν, Μπλιντ και Νέρες.

Βαθμολογία: Άγιαξ 7, Τσέλσι 7, Βαλένθια 7, Λιλ 1
Επόμενη αγωνιστική (10/12): Τσέλσι – Λιλ, Άγιαξ – Βαλένθια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ