aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσάμπιονς Λιγκ: Πρόκριση στους «4» για Μπαρσελόνα και Άγιαξ! (videos)

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρόκριση στους «4» για Μπαρσελόνα και Άγιαξ! (videos)

Βρήκαν κάτοχο τα δύο από τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατέληξαν στα χέρια της Μπαρσελόνα και του Άγιαξ! Η ισπανική ομάδα συνέτριψε στον επαναληπτικό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0) στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης και σε συνδυασμό με τη νίκη και στον πρώτο αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» (1-0) πήρε εύκολα την πρόκριση. Από την πλευρά του ο Άγιαξ έκανε άλλη μια έκπληξη στέλνοντας την Γιουβέντους… σπίτι της με νέα μεγαλειώδη πρόκριση, κι ας είχε η ιταλική ομάδα το προβάδισμα, λόγω της ισοπαλίας στον πρώτο αγώνα στο Άμστερνταμ (1-1), αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο ο θρίαμβος επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου». 

«Ξεμπούκωσε» ο Μέσι μετά από 6 χρόνια και η Μπαρσελόνα προκρίθηκε στους «4»

Έξι χρόνια ήταν πάρα πολλά για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να μην σκοράρει σε προημιτελικό Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι «ξεμπούκωσε» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (για πρώτη φορά μετά το 2015), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού (17/04) ζευγαριού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Πόρτο.

Το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο «Ολντ Τράφορντ» αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «μπλαουγκράνα», που επικράτησαν και σήμερα (16/04) με 3-0 στο «Νόου Καμπ» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τετράδα, σε αντίθεση με τους «μπέμπηδες» που δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν το θαύμα του «Παρκ ντε Πρενς» και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Τον Απρίλιο του 2013 στον προημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) ήταν η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο Μέσι. Με βάση την κλάση του το χρονικό διάστημα που δεν έβρισκε δίχτυα ήταν… αφύσικο και αυτό σταμάτησε απόψε.

Στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη… βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, ο Αργεντινός σταρ παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των «κόκκινων διαβόλων» κι έφτασε τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή (3-0). Η ομάδα του Βαλβέρδε έφτασε τις 40 προκρίσεις σε 42 ευρωπαϊκά ματς, όταν είχε πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη απέναντι στην Γιουνάιτεντ εντός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στο πρώτο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ, ενώ στο 11΄ ο Μπριχ υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Ράκιτιτς από μαρκάρισμα του Φρεντ, ωστόσο, το VAR διόρθωσε το λάθος του Γερμανού ρέφερι, που πήρε πίσω την αρχική του απόφαση…

Μπαρσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (16′, 20′ Μέσι, 61′ Κουτίνιο)

Άγιαξ έτοιμος για τελικό

Το θαύμα του Άγιαξ συνεχίζεται στο Champions League. Η ομάδα του Τεν Χαγκ απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο το 4-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», αλλά μετά την αποψινή μεγαλειώδη πρόκριση επί της Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο (2-1) οι βλέψεις του φτάνουν μέχρι τον τελικό της Μαδρίτης και την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Ολλανδοί παρά το 1-1 στο Άμστερνταμ και παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο Τορίνο, έφεραν τα πάνω κάτω στον δεύτερο προημιτελικό με τη «Μεγάλη Κυρία» και με το τελικό 2-1 πήραν τεράστια πρόκριση στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ (17/04).

Το αήττητο που είχε στο Τορίνο η «Γιούβε» απέναντι στον Άγιαξ έπαψε να υφίσταται (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες), παρότι οι βέβαιοι πρωταθλητές Ιταλίας και την εφετινή σεζόν προηγήθηκαν στο 28΄ με τον Ρονάλντο. Το VAR έδειξε ότι δεν είχε γίνει κανένα φάουλ στον Φέλτμαν, το γκολ μέτρησε κανονικά και οι «μπιανκονέρι» έδειξαν ότι είχαν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 34΄ έφεραν το ματς στα ίσια με τον Φαν ντε Μπέεκ. Από κει και πέρα οι παίκτες του Τεν Χαγκ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με την ψυχολογία στα ύψη κατάφεραν στο 67΄ να φέρουν τα πάνω κάτω, με τον Ντε Λιχτ να χρίζεται σκόρερ και να «σφραγίζει» την πρόκριση για την ομάδα του.

Γιουβέντους -Άγιαξ 1-2 (28′ Ρονάλντο / 34′ Φαν ντε Μπεκ, 67′ Ντε Λιχτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ