aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσάμπιονς Λιγκ: Αυτοί πήραν τα πρώτα εισιτήρια (vids)

Τσάμπιονς Λιγκ: Αυτοί πήραν τα πρώτα εισιτήρια (vids)

Με τον καλύτερο τρόπο υπερασπίστηκε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Άρσεναλ. Η ομάδα της Γερμανίας μετά το επιβλητικό 5-1, κέρδισε και στον επαναληπτικό της Αγγλίας με το ίδιο σκορ κι εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα κατάμεστο γήπεδο στην Ιταλία, επικράτησε 3-1 επί της Νάπολι και βρίσκεται και αυτή στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι το σκορ του πρώτου αγώνα στην Ισπανία ήταν επίσης 3-1.

Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Σέρχιο… Vamos!

Όταν σφίγγουν τα γάλατα για τη Ρεάλ όλοι ξέρουν ποιος θα βγει μπροστά. Όπως έχει κάνει πολλές στο παρελθόν, έτσι και απόψε ο Σέρχιο Ράμος αποδείχθηκε καθοριστικός για τους Μαδριλένους. Ο Ισπανός αμυντικός ή για την ακρίβεια ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που «μιλάει» πάντα όταν «καίει» η μπάλα λύτρωσε τους «μερένχες» στο Σαν Πάολο.

Η Νάπολι δεν έβαλε απλώς δύσκολα στη Ρεάλ. Την απείλησε ξεκάθαρα με αποκλεισμό στον επαναληπτικό του 3-1 της Μαδρίτης. Ειδικά από την στιγμή που οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 24′ με τον Μέρτενς, οι γηπεδούχοι έψαχναν με μανία το δεύτερο τέρμα που θα τους έφερνε στην πρόκριση.

Το δοκάρι του Ρονάλντο στο 29′ ήταν μια αναλαμπή στο πρώτο ημίχρονο καθώς η Ρεάλ δεν βλεπόταν. Και αφού δεν το πλήρωσε διπλά στο 37′ όταν ο Μέρτενς σημάδεψε το δοκάρι, στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Ράμος. Μέσα σε έξι λεπτά ο τύπος αυτός με κεφαλιές-οβίδες (51′,57′) οδήγησε τη Ρεάλ στην ανατροπή και στο τσεκάρισμα του εισιτηρίου για τα προημιτελικά του Champions League, το οποίο σφραγίστηκε από τον Μοράτα στο 91’.

Σκόρερ: 24′ Μέρτενς / 52′, 56′ Ράμος, 90+1′ Μοράτα

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 1-5: «Βαυαρική» καταιγίδα με… ελληνικές γκάφες!

Η Μπάγερ Μονάχου διέσυρε την Άρσεναλ και στο Λονδίνο επικρατώντας με 5-1 και σε συνδυασμό με το 5-1 του πρώτου αγώνα πέτυχε θριαμβευτική πρόκριση στους «8» του Champions League, με συνολικό σκορ το ιλιγγιώδες… 10-2!

Οι «κανονιέρηδες» πάντως έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου και τις υποδείξεις των βοηθών του, όπου από το 55’ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσιελνί, έπειτα από υπόδειξη του Καλογερόπουλου, ενώ αρχικά ο Σιδηρόπουλος του έδειξε κίτρινη κάρτα! Αναμφισβήτητα πάντως πρόκειται για μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας της Άρσεναλ, έχοντας τον Βενγκέρ στον πάγκο της.

Η αγγλική ομάδα προηγήθηκε στο 20’ όταν ο Γουόλκοτ βγήκε απέναντι στον Νόιερ από δεξιά και έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 33’ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε κόρνερ! Ωστόσο φαίνεται η παράβαση του Τσάμπι Αλόνσο πάνω στον Γουόλκοτ, με τον Έλληνα ρέφερι να υποπίπτει σε μεγάλο σφάλμα ενώ ευθύνη φέρει και ο βοηθός Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Φυσικά η εξέλιξη αυτή στέρησε τη δυνατότητα στην Άρσεναλ να κυνηγήσει ακόμα πιο ζεστά το «θαύμα» με την Μπάγερ.

Στο 55’ ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Koσιελνί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι, ο Σιδηρόπουλος τον απέβαλλε, ενώ αρχικά του έδειξε κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βενγκέρ πάντως πρέπει να ρώτησε… καμιά δεκαριά φορές τον Δημητριάδη (τέταρτος), γιατί αποβλήθηκε ο Κοσιελνί, αλλά ο Έλληνας διαιτητής τού έλεγε να επιστρέψει στον πάγκο του. Ο Λεβαντόφσκι δεν αστόχησε φυσικά από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα.

Στη συνέχεια ήρθε η ολική κατάρρευσή για τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον διασυρμό. Στο 68’ ο Οσπίνα έκανε τραγική μεταβίβαση και η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν ο οποίος έφερε «τούμπα» το ματς! Στο 76΄ η προσπάθεια του Λεβαντόφσκι από κοντά χτύπησε στο δοκάρι αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ανενόχλητος Ντόουγκλας Κόστα έκανε το σουτ και έδωσε συνέχεια στο… πάρτι των Γερμανών στο Λονδίνο (3-1). Στο 80’ ο Λεβαντόφσκι έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Βιδάλ και ο Χιλιανός πλάσαρε άψογα (4-1) ενώ στο 85΄ ο Βιδάλ με δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το 5-1 στην αδιανόητη ξεφτίλα για την Άρσεναλ!

Οι οπαδοί μην μπορώντας να αντέξουν την εφιάλτη που έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησαν το… γλέντι σε Σιδηρόπουλο και βοηθούς, ενώ σε κάθε σφύριγμα του και υπόδειξη… τον αποθέωναν!

Σκόρερ: 20′ Γουόλκοτ / 55′ Λεβαντόφσκι, 68′ Ρόμπεν, 78′ Κόστα, 80′, 85′ Βιδάλ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ