aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρομοκρατία μεν, χουλιγκανικού τύπου δε

Τρομοκρατία μεν, χουλιγκανικού τύπου δε

Από αλλού περίμεναν κτύπημα οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας, που είναι σε συναγερμό υψίστου επιπέδου λόγω του UEFA Euro 2016, το οποίο φιλοξενεί η χώρα τους και από αλλού τους ήρθε η γελοιοποίηση των μέτρων αποτροπής επεισοδίων που έλαβαν.

Οι οδομαχίες που ξέσπασαν στους δρόμους της Μασσαλίας την Πέμπτη με αντίπαλους φιλάθλους και Αστυνομία, συνεχίστηκαν την Παρασκευή και κορυφώθηκαν το Σάββατο. Με «σύμμαχο» το αλκοόλ και τη θρασύτητα, φίλαθλοι προκάλεσαν αιματηρά επεισόδια, που παρά τη δυναμική παρέμβαση της γαλλικής Αστυνομίας, παρέμειναν εκτός ελέγχου για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα των οδηγιών που δόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Χθες, η αποδοκιμασία και συνάμα η ανησυχία ήταν διάχυτες στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού και του γαλλικού Τύπου. Το Σάββατο στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες οπαδοί πριν από τον αγώνα Αγγλίας-Ρωσίας. «Η Αστυνομία επενέβη όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ Άγγλων, Ρώσων και Γάλλων οπαδών…», ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

epeisodia 6

Η Αστυνομία -περίπου 250 αστυνομικοί και άνδρες της στρατοχωροφυλακής- έκανε χρήση δακρυγόνων και οι οπαδοί, πολλοί εκ των οποίων σε κατάσταση μέθης, διέφυγαν τρέχοντας προς τους γύρω δρόμους. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ ορισμένων οπαδών, με τους αντιπάλους να σκίζουν ο ένας τα ρούχα του άλλου και να σπάνε μπουκάλια μπίρας.

Οι άγριες συμπλοκές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους με πρωταγωνιστές Ρώσους και Άγγλους οπαδούς. Φορώντας σορτς, χωρίς μπλούζα, σε αρκετές περιπτώσεις με τα πρόσωπα καλυμμένα, οι οπαδοί εκτόξευαν προς πάσα κατεύθυνση αντικείμενα κάθε είδους και ορισμένοι ήταν οπλισμένοι με γκλομπ, καρέκλες ή και σιδηρόβεργες. Σε φωτογραφίες διακρίνεται Βρετανός οπαδός να έχει πέσει στο έδαφος τραυματισμένος.

Η πλειονότητα των εμπλεκομένων στις ταραχές κρατούσε από ένα μπουκάλι στο χέρι, κάποιοι ολόκληρα πακέτα με αλκοολούχα ποτά. Οι βίαιες ταραχές με πρωταγωνιστές οπαδούς άρχισαν από την Πέμπτη στη Μασσαλία. Οπαδοί της Ρωσίας «χρέωσαν» τα θλιβερά έκτροπα στους Άγγλους ομοϊδεάτες τους, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα που βρήκε ισόπαλες τις ομάδες τους με σκορ 1-1. Στο μεταξύ κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, οπαδοί της Βόρειας Ιρλανδίας είχαν προστριβές με τους ντόπιους στην πόλη της Νίκαιας. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών επτά άτομα τραυματίστηκαν.

«ΕΥΤΥΧΗΣ… ΑΔΟΞΗ»

Εν μέσω των λαμπρών τελετών για τους εορτασμούς των 90ων γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Σάντεϊ Μίρορ αποτολμά μία παράφραση της γνωστής φράσης «happy and glorious» (ευτυχισμένη κι ένδοξη) στον βρετανικό εθνικό ύμνο God save the Queen (ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα), παραθέτοντας τον τίτλο «Happy… Inglorious» (Ευτυχής… άδοξη), καυτηριάζοντας την «αξιοκατάκριτη» στάση των οπαδών της εθνικής Αγγλίας.

H ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Οι γαλλικές Αρχές τρέχουν να μαζέψουν τους χούλιγκαν, τόσο εκτός όσο και εντός των γηπέδων. Μετά τα τρομακτικά επεισόδια Άγγλων και Ρώσων, τις «μάχες» ανάμεσα σε Ιρλανδούς και Γάλλους και το προκλητικό πανό των Αλβανών, έδρασαν προγραμματισμένα και Τούρκοι φίλαθλοι. Συγκεκριμένα, οπαδοί της Γαλατάσαραϊ, που βρίσκονταν στο Παρίσι για το παιχνίδι της εθνικής τους ομάδας απέναντι στην Κροατία, ανήρτησαν εμετικό πανό το οποίο καθυβρίζει τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, αλλά, κυρίως, σπιλώνει τη μνήμη του αδικοχαμένου Μάρκο Ίβκοβιτς! «Η βλακεία, εκτός του ότι είναι ανίκητη, δεν έχει ούτε σύνορα», σχολιάσαμε σε ανάρτησή μας στο Goal…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ