aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τρομοκρατία» η Σίτι, Έβερτον για κλάματα! (videos)

«Τρομοκρατία» η Σίτι, Έβερτον για κλάματα! (videos)

Η Γουότφορντ ήταν αυτή που πλήρωσε το… μάρμαρο για την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι στο Νόριτς. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γκουαρδιόλα συνέτριψε 8-0 τις «σφήκες» και επανήλθε άμεσα στις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα ματς που είχε και τρία δοκάρια! Μάλιστα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των «πολιτών» σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ!

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η Έβερτον, που έχασε 0-2 εντός έδρας από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και υπέστη την πρώτη ήττα στο γήπεδό της μετά από 7,5 μήνες, με τον τεχνικό Μάρκο Σίλβα να βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Σπουδαία νίκη -πρώτη μετά από 4 αγωνιστικές- για την Μπέρνλι, η οποία επικράτησε 2-0 της Νόριτς με δύο τέρματα του Γουντ στο πρώτο τέταρτο (10’, 14’).

Στο «Έτιχαντ», η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε όρεξη για αστεία και από τα πρώτα λεπτά φρόντισε να επιβάλει την ανωτερότητά της κόντρα στη Γουότφορντ. Οι «πολίτες» ξεκίνησαν φουριόζοι και με γκολ από τα αποδυτήρια (σ.σ. 53 δευτερόλεπτα) άνοιξαν το σκορ: ο Ντε Μπρόινε βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Νταβίντ Σίλβα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φόστερ με προβολή από τη μικρή περιοχή και σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Στο 4’ ο Ντεουλοφέου άγγιξε το 1-1, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Έντερσον. Από ‘κει και πέρα, οι πρωταθλητές συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 6’ κέρδισαν πέναλτι, με τον Αγουέρο να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα». Έξι λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κλέβερλι και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο 15’, ήταν η σειρά του Μπερνάρντο Σίλβα να μπει στη λίστα των σκόρερ, με τον Πορτογάλο να νικά από κοντά με κεφαλιά τον Φόστερ κι ενώ ο Ντε Μπρόινε έκανε μία ακόμα εξαιρετική σέντρα. Το σόου της Σίτι συνεχίστηκε και στο 18’ ο Οταμέντι έγραψε το 5-0 με προβολή μετά από γύρισμα του Αγουέρο. Ο Αργεντινός επιθετικός της ομάδας του Γκουαρδιόλα στάθηκε άτυχος, αφού είχε δύο δοκάρια στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου (27’, 44’), το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 5-0!

Οι «πολίτες» δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να πρωταγωνιστεί σε αυτό. Ο Πορτογάλος σημείωσε δύο τέρματα σε 11 λεπτά (49’, 60’) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 7-0. Στο 66’ ο Μαχρέζ είχε δοκάρι σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, την ώρα που η Γουότφορντ έμοιαζε αποκαμωμένη και αδύναμη να αντιδράσει.

Κάπου εκεί οι παίκτες της Σίτι έδειχναν να… χαλαρώνουν κατέβασαν στροφές. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαν και 8ο τέρμα, με τον Ντε Μπρόινε να εκτελεί μέσα από την περιοχή τον Φόστερ στο 85’. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς, με τους πρωταθλητές να επικρατούν 8-0 και να αφήνουν τις «σφήκες» δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (0-2-4).

Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 1-3

(53′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ – 10′ Ακέ, 35′ Χ. Γουίλσον, 95′ Κ. Γουίλσον)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Λέστερ-Τότεναμ 2-1

(69′ Ρικάρντο, 85′ Μάντισον – 29′ Κέιν)

Μπέρνλι-Νόριτς 2-0

(10′, 14′ Γουντ)

Έβερτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-2

(40′ αυτ. Μίνα, 79′ Μουσέ)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ 8-0

(1′ Ντ. Σίλβα, 7′ πεν. Αγουέρο, 12′ Μαχρέζ, 15′, 48′, 60′ Μπ. Σίλβα, 18′ Οταμέντι, 85′ Ντε Μπρόινε)

Νιούκαστλ-Μπράιτον (19:30)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς (16:00)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα (18:30)

Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ