aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρίποντο στην εκπνοή η Ρεάλ, έπαιξε με τη φωτιά η Μπάρσα! (videos)

Τρίποντο στην εκπνοή η Ρεάλ, έπαιξε με τη φωτιά η Μπάρσα! (videos)

Οι ομάδες που κατακτούν τίτλους έχουν δύο στοιχεία που τις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες: 1) Δε λογαριάζουν από απουσίες. 2) Κάνουν ανατροπές και σκοράρουν τα πιο κρίσιμα γκολ τους στο τέλος των αναμετρήσεων.

Η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης έχει αυτά τα στοιχεία στον υπερθετικό βαθμό φέτος γι’ αυτό και βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα Ισπανίας. Τι κι αν έπαιζε δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το Μπενζεμά που πήραν ρεπό ξεκούρασης από τον Ζινεντίν Ζιντάν; Τι κι αν έχανε από τη Χιχόν με 2-1 μέχρι το 59ο λεπτό; Η «βασίλισσα» έκανε ακόμα μία ανατροπή και με γκολ του Ίσκο στην εκπνοή απέδρασε με το 2-3 από την Αστούρια και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

Στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πλέον- η Λα Κορούνια. Η Ντεπορτίβο επικράτησε σήμερα στο «Ριαθόρ» 2-0 της Μάλαγα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, αποσπάστηκε εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πολύ εύκολα, όπως δείχνει και το αποτέλεσμα, η Ατλέτικο επικράτησε της τελευταίας Οσασούνα με 3-0. Οι «ροχιμπλάνκος» πανηγύρισαν το πρώτο τους γκολ στο 30′ με τον Γιανίκ Καράσκο. Ο Βέλγος επιθετικός έκανε το 2-0 στο 47’ και το τελικό σκορ, στο «Estadio Vicente Calderón», διαμόρφωσε ο Φιλίπε Λουίς στο 61′. Με τη νίκη αυτή η Ατλέτικο παραμένει στην 3η θέση η οποία εξασφαλίζει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Αντίθετα, η Οσασούνα οδεύει ολοταχώς για την κατώτερη κατηγορία.

Έστω και με πολύ άγχος και δυσκολία, η Μπαρσελόνα κατάφερε να επιβληθεί 3-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νου» για την 32η αγωνιστική και να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς (με αγώνα περισσότερο) την πρωτοπόρο Ρεάλ μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στη Μαδρίτη που θα κρίνει πολλά. Οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν να πάρουν το τρίποντο με τη μίνιμουμ δυνατή προσπάθεια και απειλήθηκαν αρκετά, αλλά ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ και μια ασίστ «καθάρισε».

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής 

Μεγάλη Παρασκευή 14/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λας Πάλμας 5-1 (7΄ Σαν Χοσέ, 9΄, 58΄ Μουνιάιν, 18΄, 59΄ Αντούριθ – 12΄ Μπίγκας)

Μεγάλο Σάββατο 15/4

Λα Κορούνια-Μάλαγα 2-0 (47΄ Χοσέλου, 67΄ Μοσκέρα)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (14′ Τσοπ, 50′ Βέσγα – 17′, 90′ Ίσκο, 59′ Μοράτα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 3-0 (30′, 47′ Καράσκο, 61′ Φελίπε)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2 (17’, 37’ Μέσι, 44’ Αλκάθερ-42’ αυτ. Ουμτιτί, 45+1’ Πριέτο)

Κυριακή 16/4

Λεγανές-Εσπανιόλ 13.00

Βαλένθια-Σεβίλη 17.15

Μπέτις-Εϊμπάρ 19.30

Γρανάδα-Θέλτα 21.45

Δευτέρα 17/4

Αλαβές-Βιγιαρεάλ 21.45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ