aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρίποντο… στην εκπνοή για την Λας Πάλμας

Τρίποντο… στην εκπνοή για την Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας υποδέχτηκε την αήττητη φέτος Αθλέτικ Μπιλμπάο σε μια αναμέτρηση με πολύ καλό ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά στο 2ο η γηπεδούχος Λας Πάλμας ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με γκολ του Ρεμί στα τελευταία λεπτά.

Aρκετά δυνατά μπήκε η Λας Πάλμας στο παιχνίδι, με τον γκολκίπερ και εν γένει την αμυντική γραμμή της Αθλέτικ Μπιλμπάο να διανύουν εξαιρετική περίοδο και να κρατούν το μηδέν στα μετόπισθεν για 86 λεπτά μέχρι να πει την… τελευταία λέξη ο Λοΐκ Ρεμί στο 87′.

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία στο ματς ανήκε στην Λας Πάλμας, στο 6ο λεπτό με τον Άλεν Χαλίλοβιτς να μπαίνει μέσα στην περιοχή να σουτάρει με δύναμη και τον κίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ. Εξαιρετική ευκαιρία και μετά από δύο λεπτά, για την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά και τον Κέπα να σώζει την εστία του.

Στο 10′ η πρώτη ευκαιρία και για τους Βάσκους, με τον Τσιτσιζόλα να καθαρίζει το σουτ του Ινιάκι Γουίλιαμς. Στο 25′ απειλούν και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» της Μπιλμπάο με σουτ του Σαμπίν Μερίνο, μετά από πάσα του Βέσγκα. Ο κίνδυνος αποσοβείται ξανά από τον πολύ σταθερό απόψε Λεάντρο Τσιτσιζόλα!

Στο 36′ ο Κροάτης άσος των «καναρινιών», Άλεν Χαλίλοβιτς, αποσύρεται όντας τραυματίας (οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο) κάτι που στέρησε δυναμική στην μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων. Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το εξαιρετικό σουτ του Σουσαέτα το οποίο μπλόκαρε με δυσκολία ο Τσιτσιζόλα που ήταν και πάλι «παρών».

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Με τις δύο ομάδες να μάχονται για το ποια θα επιβάλει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, ήρθε στο 72′ για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την κεφαλιά του Λαπόρτε να πηγαίνει ψηλά πάνω από την εστία του Αργεντινού κίπερ της Λας Πάλμας.

Η ευκαιρία του αγώνα έλαβε χώρα στο 82′ και ανήκε στους γηπεδούχους και τον Ζόναθαν Βιέρα που έκανε ένα υπέροχο σουτ και τον Κέπα Αριθαμπαλάγα να κρατάει αλώβητη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Λας Πάλμας με τον Χάβι Καστεγιάνο.

Την… παρτίδα για την γηπεδούχο Λας Πάλμας έσωσε ο Λοΐκ Ρεμί στο 87′ της αναμέτρησης, όταν και «έγραψε» το 1-0 με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και άψογο τελείωμα με σουτ από κοντινή απόσταση, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στα «καναρίνια»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ