aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τρίποντο» με… buzzer beater του Αλκάθερ για τη Ντόρτμουντ!

«Τρίποντο» με… buzzer beater του Αλκάθερ για τη Ντόρτμουντ!

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκαμψε την αντίσταση Άουγκσμπουργκ στο τέλος με σκόρερ τον Αλκαθέρ (4-3), με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga και τους φιλοξενούμενους να… κλέβουν τις εντυπώσεις!

Ο φορμαρισμένος Άλφρεντ Φινμπόγκασον έβαλε μπροστά την Άουγκσμπουργκ, σκοράροντας για δεύτερο διαδοχικό ματς, στο 22ο λεπτό, για να έρθει ο… καταιγισμός τερμάτων στην επανάληψη…

Εκεί όπου ο Πάκο Αλκάθερ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ωραία σέντρα του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος έφτασε ήδη τις έξι ασίστ, σκόραρε στο 62’, φτάνοντας τα έξι γκολ σε τρία ματς στην Bundesliga, έχοντας μπει και τις τρεις φορές ως αλλαγή, παίζοντας συνολικά… 80 λεπτά!

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φινμπόγκασον είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι, όντας μάλιστα αμαρκάριστος, ενώ η ομάδα της Βαυαρίας πήρε τελικά το προβάδισμα με τον Φίλιπ Μαξ να σκοράρει σε μια αντεπίθεση, στο 71’.

Ωστόσο, ο Αλκάθερ εκμεταλλεύθηκε την γρήγορη εκτέλεση ενός φάουλ από τον Ράφα Γκερέιρο και με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2, στο 80ο λεπτό, για να έρθει μια ακόμα αλλαγή του Λουσιέν Φαβρ, ο Μάριο Γκέτσε και να κάνει το 3-2 για τους Βεστφαλούς, τέσσερα λεπτά μετά.

Ο Μίχαελ Γκρέγκοριτς κατάφερε να «απαντήσει» και να… παγώσει το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…

Έτσι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλκάθερ πέρασε τη μπάλα από το «τείχος» και… έγραψε το τελικό 4-3, ανεβάζοντας τον απολογισμό της Μπορούσια στους 17 βαθμούς.

Νίκησε με γκολ… καρμπόν

Το Ανόβερο κατάφερε να επιβληθεί της Στουτγκάρδης με 2-1. Αποτέλεσμα που του έδωσε… ανάσα, καθώς έφτασε τους πέντε πόντους και ταυτόχρονα κράτησε την ηττημένη στην ζώνη του υποβιβασμού, ούσα τρίτη από το τέλος.

Ο σύλλογος της Κάτω Σαξονίας βρήκε τις λύσεις μάλλον απρόσμενα αλλά με την ίδια «συνταγή». Ήτοι, με δύο κεφαλιές του Μπόμπι Γουντ -με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα καις το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου- μετά από ισάριθμες ασίστ του Μίκο Αλμπορνόζ, αμφότερες από την αριστερή πλευρά! Το τέρμα που πέτυχε ο Μάριο Γκόμεζ στο 50’ δεν στάθηκε αρκετό για να αποφύγουν οι Σουηβοί

Τρία λεπτά υπόθεση…

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Πρωτάθλημα πέτυχε η Σάλκε, που επικράτησε μέσα στο Ντίσελντορφ της τοπικής Φορτούνα με 2-0, «καθαρίζοντας» το «τρίποντο» μέσα σε διάστημα τριών λεπτών και «βυθίζοντας» την αντίπαλό της στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Γουέστον Μακ Κένι σκόραρε ξανά για τους «κένιγκσμπλαου», μετά το τέρμα που πέτυχε μεσοβδόμαδα στη Μόσχα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 επί της Λοκομοτίβ, στο 50’, με πλασέ με το αριστερό, για να έρθει ο Γκουίντο Μπουργκστάλερ στο 53’, να πάρει το… ριμπάουντ μετά το σουτ του Ναμπίλ Μπενταλέμπ και με τη βοήθεια του δοκαριού να… ανοίξει λογαριασμό για φέτος, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ