aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τρίποντο» με Αφόμπε η Μπόρνμουθ

«Τρίποντο» με Αφόμπε η Μπόρνμουθ

Με πρωταγωνιστή τον Μπενίκ Αφόμπε, η Μπόρνμουθ επικράτησε 2-0 της Σουόνσι και έφτασε σε δεύτερη σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ. Στους 33 βαθμούς και τη μέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσαν οι γηπεδούχοι, στο +3 από τον υποβιβασμό παρέμειναν οι «κύκνοι».

Με εκατέρωθεν ευκαιρίες ξεκίνησε το παιχνίδι. Η Μπόρνμουθ απείλησε πρώτη με τον Κινγκ και η Σουόνσι απάντησε με τον Σίγκουρντσον. Ο Αφόμπε δεν μπόρεσε από κοντά, ενώ στη συνέχεια δεν βρήκε στόχο ούτε το σουτ του Φρέιζερ για τους γηπεδούχους. Ο Κινγκ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ για λογαριασμό των «κύκνων» και τελικά η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Αφόμπε δοκίμασε το πόδι του, με την πορεία της μπάλας να αλλάζει μετά την κόντρα πάνω στον Μόουσον (χρεώθηκε αυτογκόλ) και να ξεγελά τον Φαμπιάνσκι. Ο Σίγκουρντσον προσπάθησε μάταια για την ισοφάριση έως το φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε την ομάδα του Έντι Χάου να προηγείται 1-0.

Η Μπόρνμουθ απείλησε και πάλι πρώτη στο δεύτερο μέρος, όμως ο Φαμπιάνσκι δεν είχε πρόβλημα στο σουτ του Φρέιζερ. Όσο περνούσε η ώρα, η Σουόνσι αναλάμβανε τον έλεγχο και πίεζε την άμυνα των γηπεδούχων, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπόρνμουθ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της!

Στο 72’ ο Κινγκ βρήκε τον Αφόμπε και αυτός δεν λάθεψε, γράφοντας το 2-0! Ένα σκορ ου δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ματς, καθώς οι όποιες προσπάθειες της Σουόνσι δεν άλλαξαν κάτι για την ομάδα του Πολ Κλέμεντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ