aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρίποντη εκτέλεση από τον Ολυμπιακό πριν την ΤΣΣΚΑ

Τρίποντη εκτέλεση από τον Ολυμπιακό πριν την ΤΣΣΚΑ

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με το μυαλό στο παιχνίδι της Τετάρτης (20/12) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 91-62 του Λαυρίου, που αποτελεί μια από τις ευχάριστες φετινές εκπλήξεις της Α1 μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, αποκτώντας διψήφια διαφορά και με εξαίρεση ένα μικρό μπλακ άουτ στα μισά της δεύτερης περιόδου, που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις πόντους, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα, προκειμένου να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευστοχία έξω από τα 6.75μ., καθώς είχαν 16/28 προσπάθειες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που έφτασε τις 100 νίκες στον ερυθρόλευκο πάγκο, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του (εκτός πλάνων ήταν οι τραυματίες Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ και φυσικά ο Τιλί) και η εξέλιξη του αγώνα τον βοήθησε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Αυτός που αγωνίστηκε περισσότερο ήταν ο Τόμπσον (23:09) και ακολούθησε ο Μπόγρης (20:42).

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Παπαπέτρου, που πέτυχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα, ενώ σημαντική συμβολή στη νίκη είχαν οι ΜακΛιν και Τόμπσον, οι οποίοι πέτυχαν από 11 πόντους, συν τον Πρίντεζη, που είχε 10 πόντους, αλλά και 8 ριμπάουντ. Κορυφαίος των ηττημένων και πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μέιερ με 21 πόντους.

Ολυμπιακός (Γ. Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 11, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 14 (4τρ.), Σπανούλης 5 (5ασ.), Στρέλνιεκς 8, Πρίντεζης 10 (8ρ.), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 8 (6ασ.), Ρόμπερτς 5 (5ρ.), Μπόγρης 2 (6ρ.), Ουίλτζερ 4, Τόμπσον 11 (5ρ.).

Λαύριο (Χ. Σερέλης): Παπαδημητρίου, Τζόνσον 4, Βεργίνης 2, Λεγκίκας 2, Κουζέλογλου 7, Νίξον 2, Περράκης, Κακλαμανάκης, Λαμπ 11, Μέιερ 21, Γκρέι 3, Ουίγκινς 10 (6ρ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ