aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριπλέτα-φωτιά και 5x5 η Παρί! (video)

Τριπλέτα-φωτιά και 5×5 η Παρί! (video)

Με τους Καβάνι-Νεϊμάρ-Μπαπέ να σκοράρουν, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εκτός έδρας της Μετς (1-5) και έκανε το 5×5 στην Ligue1 για πρώτη φορά ever. «Λευκό» το Λιλ-Μπορντό. Ο Ουνάι έβαλε στην 11άδα την πιο ακριβή επιθετική τριπλέτα της ιστορίας συν τον Ντράξλερ και η PSG πέρασε από την έδρα της Μετς η οποία έχει πλέον 5 ήττες σε 5 ματς στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ο Καβάνι από καλή θέση έστειλε στην μπάλα στο δοκάρι, όμως δεν έγινε το ίδιο στο 31′ όταν μετά την τρομερή μπαλιά του Νεϊμάρ ο Matador έκανε το 0-1 και έγινε ο πρώτος παίκτης, μετά τον Σιλβέν Βιλτόρ το 1999, που σκοράρει και στα πέντε πρώτα ματς του Championnat. Τα πράγματα όμως δεν έμελλε να είναι τόσο εύκολα για την Παρί, που δέχθηκε το πρώτο της γκολ στη σεζόν όταν στο 37′ ο Ντοσεβί επέμεινε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα ήταν απούσα και ο Ριβιέρ σε κενό ουσιαστικά τέρμα έγραψε το 1-1.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης, ο Γάλλος επιθετικός θα μπορούσε να έχει βάλει και δεύτερο γκολ, όμως στο 48′ έχασε μία από τις πιο απίστευτες ευκαιρίες των τελευταίων ετών. Ο keeper της Παρί, Αρεολά, προσπάθησε να δώσει με κεφαλιά στον Κιμπέμπε αλλά έδωσε… ασίστ στον Ριβιέρ, ο οποίος σε κενό τέρμα πλάσαρε άουτ. Υστερα από αυτή τη φάση και την κόκκινη που είδε στο 56′ ο Ασού-Εκοτό, τελείωσε το σκηνικό για την Μετς, που αποτέλεσε έρμαιο του ταλέντου της ομάδας του Εμερι.

Στο 59′ ο Μπαπέ με σουτ από το ημικύκλιο άνοιξε λογαριασμό για το νέο του club για το 1-2 και δέκα λεπτά μετά από το ίδιο σημείο ο Νεϊμάρ [4 γκολ, 4 ασίστ πλέον] ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Στο 75′ ήρθε το 1-4 από τον Καβάνι, ο οποίος είχε δοκάρι λίγο νωρίτερα με τρομερό βολέ στο οριζόντιο, με πλασέ από κοντά ύστερα από κόντρα στης μπάλας στον Μπαπέ με τον Ουρουγουανό να βάζει για 20ή φορά 2+ τέρματα σε ένα ματς και να πιάνει στα 7 τον Φαλκάο στη λίστα των σκόρερ. Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε ο Λούκας Μόουρα στο 87′ με δεύτερη προσπάθεια μετά το πλασέ του στο δοκάρι ύστερα από πάσα του Μενιέ.

Μετς (Φιλίπ Χίνσμπεργκερ): Καβασίμα, Ασού-Εκοτό, Μπίσεβατς, Φίλιπς, Ιβάν, Νιακατέ, Κοάντ, Ντοσεβί, Καφού (61′ Ουντόλ), Ριβιέρ (55′ Ν’ Γκετέ), Ρου (76′ Φερνάντες).

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολα, Γιούρι, Μενιέ, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Μότα (78′ Λο Σέλσο), Ραμπιό (83′ Ν’ Κουκού), Ντράξλερ, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Καβάνι (78′ Λούκας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ