aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριγμοί για το ματς με τη Λας Πάλμας!

Τριγμοί για το ματς με τη Λας Πάλμας!

Καζάνι που βράζει η Μπαρσελόνα, μετά την απόφαση να διεξαχθεί το ματς με τη Λας Πάλμας κεκλεισμένων των θυρών. Ο αγώνας ήταν στον αέρα εξαιτίας της βίας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε. Θα περίμενε κανείς πως η Μπάρσελόνα θα επέλεγε ακόμη και με τον κίνδυνο τιμωρίας να μην αγωνιστεί την ώρα που οι πολίτες της Καταλονίας δέχονται πυρά με πλαστικές σφαίρες. Η άποψη άλλων ήταν πως το να αγωνιστεί, θα ήταν ένδειξη «επανάστασης» στο «καθεστώς» της Μαδρίτης. Δεν ήταν και το παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Μπαρσελόνα.

Η απόφαση για να αγωνιστούν οι «μπλαουγκράνα» είχε να κάνει μόνο με τους βαθμούς που θα έχανε η ομάδα. «Εάν χάσουμε το πρωτάθλημα για έξι βαθμούς κανένας δεν θα θυμάται την απόφασή μας για την αναβολή του αγώνα αλλά θα λένε απλώς ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Παίζονται πολλά στον αγωνιστικό χώρο», ήταν κάποια από τα λόγια του Μπαρτομέου προς τους παίκτες στα αποδυτήρια της ομάδας πριν την έναρξη του ματς.

Η Λας Πάλμας ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει το παιχνίδι. Με τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια και τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, απειλούσε να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα έπαιρνε το παιχνίδι στα χαρτιά. Και όχι μόνο αυτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει ειδική άδεια από την ισπανική Λίγκα για να έχουν στις φανέλες τους τη σημαία της Ισπανίας. Ήθελαν, είπαν, να τονίσουν την ανάγκη για ενότητα. Η Μπαρσελόνα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μη γίνει το ματς, αλλά η διοργανώτρια αρχή δεν δέχτηκε να μη γίνει το παιχνίδι. Δέχτηκε μόνο να διεξαχθεί χωρίς κόσμο, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, πάντως, ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Κάρλες Βιγιαρουμπί υπέβαλε την παραίτησή του εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή του αγώνα. Δεν ήταν η μοναδική αντίδραση. Ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός RAC1 αρνήθηκε να αναμεταδώσει το ματς!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ