aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριάρα και πρόκριση η Σέλτικ

Τριάρα και πρόκριση η Σέλτικ

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Σκωτίας έκλεισε η Σέλτικ. Οι «Κέλτες» αν και δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, εντούτοις, νίκησαν με σκορ 3-0 την Φόλκερκ, ομάδα της Championship και πήραν την πρόκριση.

Οι παίκτες του Τζον Κένεντι είχαν κατοχή που έφτασε στο 76% στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν την αντίπαλό τους, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφεραν να την απειλήσουν. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε στο 56’ ο Τζέιμς Φόρεστ, ο οποίος έκανε το 1-0 και δύο λεπτά αργότερα ο Ράιαν Κρίστι «κλείδωσε» τη νίκη. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 79’ ο Μοχάμεντ Ελιουνούσι, ο οποίος έκανε το 3-0.

Από εκεί και πέρα, τα φαβορί πήραν την πρόκριση, είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Η Αμπερντίν τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Νταμπάρτον και χρειάστηκε ένα γκολ του Χέντρι στο 83’ για να φτάσει στη νίκη με 1-0. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Σεντ Τζόνστον της Νταντί, χάρη σε τέρμα του Μελαμέντ στο 20’.

Δύσκολη πρόκριση για τη Λίβινγκστον, που χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Ρέιθ Ρόβερς με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ στα 90 λεπτά επικράτησε με ανατροπή η Νταντί Γιουνάιτεντ της Πάρτικ. Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν με εμφατικό τρόπο οι: Μάδεργουελ (5-0 τη Φόρματιν Γιουνάιτεντ), Κιλμάρνοκ (4-0 τη Στενχάουσμιουρ) και Σεντ Μίρεν (3-0 τη Χάμιλτον).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ