aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριάρα και κορυφή για Σοσιεδάδ

Τριάρα και κορυφή για Σοσιεδάδ

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Σοσιεδάδ επικράτησε 3-0 της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Χετάφε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της La Liga και σκαρφάλωσε εκείνη στην κορυφή, με συγκάτοικο τη Βιγιαρεάλ. Η Χετάφε, από την πλευρά της, γνώρισε την πρώτη ήττα και δέχθηκε τα πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και μετουσίωσαν την υπεροχή του με γκολ, χάρη στο πέναλτι του Οϊαρθάμπαλ στο 28’. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Σόρια απεσώβησε το δεύτερο γκολ σε προσπάθεια του Ισάκ κι έτσι το ματς παρέμεινε «ανοιχτό».

Στο 58’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Πόρτου, αλλά ακυρώθηκε σωστά μετά από χρήση του VAR, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Τελικά, στο 79’ ο Μερίνο «κλείδωσε» ουσιαστικά το ματς και δύο λεπτά αργότερα, ο Πόρτου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στο παιχνίδι μεταξύ των δύο νεοφώτιστων ομάδων, Έλτσε και Ουέσκα ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Το αποτέλεσμα αδικεί τους φιλοξενούμενους, καθώς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, έχοντας 17(!) τελικές προσπάθειες έναντι δύο των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, που θα τους έδινε τη νίκη.

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Σάββατο 3/10
Βαγιαδολίδ-Έιμπαρ 1-2
(37’ Τόνι – 29’ Μπούργος, 90’ Ροντρίγκες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-0

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Χετάφε 3-0
(28’ πεν. Οϊαρθάμπαλ, 79’ Μερίνο, 81’ Πόρτου)

Έλτσε-Ουέσκα 0-0

Βαλένθια-Μπέτις (22:00)

Κυριακή 4/10
Οσασούνα-Θέλτα (13:00)
Αλαβές-Μπιλμπάο (15:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Κάντιθ-Γρανάδα (19:30)
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ