aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριάρα η Τότεναμ, με άγχος Τσέλσι και Άρσεναλ (vids)

Τριάρα η Τότεναμ, με άγχος Τσέλσι και Άρσεναλ (vids)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας πανηγύρισε η Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι νίκησαν εύκολα με σκορ 3-1 τη συμπολίτισσα Γουέστ Χαμ και τσέκαραν το εισιτήριο.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο προηγήθηκε μόλις στο 16’ με τον Σον και στο 54’ ο Νοτιοκορεάτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «σπερς».

Τα «σφυριά» μείωσαν στο 72’ με τον Λούκας Πέρεθ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά ήρθε στο 75’ ο Γιορέντε να πετύχει το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Με μπόλικο… άγχος και δύο αυτογκόλ ήρθε η πρόκριση για την Τσέλσι σε βάρος της Ντέρμπι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ λίγο έλειψε να «στείλει» εκτός συνέχειας τη μεγάλη του αγάπη, αλλά η ομάδα του υπέκυψε με σκορ 3-2. Οι «μπλε» προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Τόμορι στο 5’, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μάριοτ.

Στο 21’ ένα ακόμη αυτογκόλ του Κίογκ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά και πάλι υπήρχε… απάντηση στο 27’ με τον Βάγκχορν. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 41’ ο Φάμπρεγας, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μάριοτ στο 89’.

Το εισιτήριο για τους «8» τσέκαρε και η Άρσεναλ, που επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπλάκπουλ. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 33’ με τον Λιχστάινερ και στο 50’ ο Ρόου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Όμως, η αποβολή του Γκεντουζί στο 56’ από πλευράς γηπεδούχων, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν στο 66’ με τον Ο’ Κόνορ, αλλά ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε στο 84’ στερώντας τις όποιες ελπίδες της ομάδας του για ένα δεύτερο γκολ, που θα έστελνε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Το τέταρτο εισιτήριο της ημέρας κατέληξε στη Μίντλεσμπρο, η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Κρίσταλ Πάλας, αφού τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία. Η δεύτερη της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ επικράτησε με σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα του Γουίνγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στην επανάληψη και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ κι έτσι έμειναν εκτός συνέχειας.

Τα αποτελέσματα της φάσης των “16” του Λιγκ Καπ Αγγλίας

Τρίτη 30/10
Μπόρνμουθ-Νόριτς 2-1 (39’ Στάνισλας, 72’ Κουκ – 70’ Ερνάντεζ)
Μπέρτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2 (52’ αυτ. Γιάνκο, 64’ Φρέιζερ, 82’ Χέσκεθ – 70’ Γκράμπαν, 90+1’ Άπια)
Λέστερ-Σαουθάμπτον (αναβλήθηκε)

Τετάρτη 31/10
Άρσεναλ-Μπλάκπουλ 2-1 (33’ Λιχστάινερ, 50’ Ρόου – 66’ Ο’ Κόνορ)
Τσέλσι-Ντέρμπι 3-2 (5’ αυτ. Τομόρι, 21’ αυτ. Κίογκ, 41’ Φάμπρεγας – 9’ Μάριοτ, 27’ Βάγκχορν)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-3 (72’ Πέρεθ – 16’, 54’ Σον, 75’ Γιορέντε)
Μίντλεσμπρο-Κρίσταλ Πάλας 1-0 (45+2’ Γουίνγκ)

Πέμπτη 1/11
Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ