aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤριάντα ένα χρόνια… φαγούρας

Τριάντα ένα χρόνια… φαγούρας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Θα πάμε στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” για τη νίκη», δήλωσε για το αυριανό παιχνίδι με την Ανόρθωση, o Δημήτρης Λάζος, ο οποίος, για να κάνει σαφές πόσο δύσκολη είναι η αποστολή της Νέας Σαλαμίνας, πρόσθεσε το εξής: «Παίζουμε με την πιο σταθερή ομάδα, που είναι στην κορυφή». Άλλωστε, ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρολεύκων ήταν περίπου τεσσάρων ετών όταν η ομάδα του πήρε το τελευταίο «διπλό» εις βάρος των κυανόλευκων!

Ήταν στις 25 Μαρτίου 1989, όταν η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 2-0 της Ανόρθωσης ως τυπικά φιλοξενούμενη, καθώς μοιράζονταν την ίδια έδρα (το «Αμμόχωστος» άνοιξε τις πόρτες του τη σεζόν 1991-92). Από τότε αγωνίστηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τη «Μεγάλη Κυρία» άλλες 30 φορές, τις δύο ως τυπικά γηπεδούχος, άλλες τόσες ως τυπικά φιλοξενούμενη και τις 26 ως επισκέπτρια. Σε καμία από αυτές δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης, εισπράττοντας 24 ήττες και αποσπώντας έξι ισοπαλίες. Επίσης, μία φορά το παιχνίδι με γηπεδούχο τη συμπολίτισσα διεξήχθη στο «Τάσος Μάρκου» και έληξε δίχως τέρματα.

Ε, ναι, δεν παίζει ποδόσφαιρο η προϊστορία και κάθε παιχνίδι είναι νέα ιστορία. Και σύμφωνοι, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Σίγουρα, όμως, προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων και σίγουρα, άλλωστε, δεν μπορεί να παραβλεφθεί φράση όπως «έχει 31 χρόνια και 30 παιχνίδια να νικήσουμε εκεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ