aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρία χρόνια εκτός γηπέδου εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης στον Σαλάχ

Τρία χρόνια εκτός γηπέδου εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης στον Σαλάχ

O Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, τον περασμένο Ιανουάριο δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από έναν φίλαθλο αντίπαλής ομάδας, ο οποίος του επιτέθηκε λεκτικά, βρίζοντάς τον.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στα πλαίσια της Premier League, στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Κόκκινων κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1). Όπως αποκάλυψε βίντεο που δημοσιεύτηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα φαίνεται πως ο 48χρονος Μπράντλεϊ Θάμγουντ, απευθύνεται στον 28χρονο φορ λέγοντας:

«Σαλάχ, γαμ**** οι Μουσουλμάνοι. Γαμ**** Μουσουλμάνε. Άντε γαμ****».

Ο Θάμγουντ εμφανίστηκε την τρίτη (13/10) στο δικαστήριο του Τάμεση, ομολόγησε ότι είναι ένοχος για ρατσιστική επίθεση στον Σαλάχ και σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 400 λιρών, ενώ επίσης, του απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο αγγλικός σύλλογος πήρε θέση δημόσια για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιδείξει κανενός είδους ανοχή σε τυχόν μελλοντικά περιστατικά παρόμοιας φύσεως. Εκπρόσωπος μάλιστα, των «σφυριών» δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Γουέστ Χαμ είναι ξεκάθαρη στη στάση της – έχουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Η ισότητα και η ποικιλομορφία βρίσκονται στο επίκεντρο του συλλόγου και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι όλοι όσοι μπαίνουν στο Στάδιο του Λονδίνου είναι ελεύθεροι να απολαύσουν βλέποντας την ομάδα τους να παίζει ποδόσφαιρο σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ