aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τρέλα» Γιουνγκ Μπόις, για πρώτη φορά στ’ αστέρια!

«Τρέλα» Γιουνγκ Μπόις, για πρώτη φορά στ’ αστέρια!

Ιστορία έγραψε η Γιουνγκ Μπόις. Η πρωταθλήτρια Ελβετίας «άλωσε» το «Μάξιμιρ», επικρατώντας 2-1 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Βέρνη, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γάλλος επιθετικός, Γκιγιόμ Ορό, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (64’ και 66’), ανατρέποντας το σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί από πολύ νωρίς (7’) με τον Χαΐροβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που άνοιξε το σκορ στο 7’. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά και κακή απόκρουση του Ορό, ο Χαΐροβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0. Μετά το αρχικό «πάγωμα», η Γιουνγκ Μπόις βγήκε μπροστά και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ν’γκαμαλό στο 25’, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να απλοποιήσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αλλά ο Όλμο αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Κροάτες να έχουν τον έλεγχο, αλλά να μην μπορούν να «κλειδώσουν» το ματς. Και στο 64’, η Γιουνγκ Μπόις κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ασαλέ από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Μαρίν Λέοβατς. Ο Ορό, που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, μετά από ασίστ του Βούτριχ, «πάγωσε» το Μάκσιμιρ, κάνοντας το 1-2, που έφερνε την ελβετική ομάδα αγκαλιά με την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για τη δική τους ανατροπή και έχασαν ευκαιρίες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη και μια τεράστια πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ