aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρεις νίκες, τρεις ήττες με Ελβετούς

Τρεις νίκες, τρεις ήττες με Ελβετούς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Βασιλεία είναι η τέταρτη ελβετική ομάδα που θα συναντήσει ο Απόλλωνας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι σήμερα έχει αναμετρηθεί με τη Σιόν το 1994 (1-3 ήττα εντός έδρας και 2-3 νίκη εκτός έδρας), τη Ζυρίχη στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ το 2014 (3-2 νίκη εντός και 3-1 ήττα εκτός) και την Γκρασχόπερς το 2016 (2-1 ήττα εκτός έδρας και 2-1 εντός έδρας νίκη με τον αγώνα να οδηγείται στην παράταση και να ολοκληρώνεται 3-3).

Συνολικός απολογισμός τρεις νίκες και τρεις ήττες. Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές και ιστορικές ομάδες της Ελβετίας. Έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα, 12 φορές το Κύπελλο Ελβετίας και μία φορά το Λιγκ Καπ. Μάλιστα από τη σεζόν 2009-10 και έπειτα κατέκτησε τον τίτλο επτά συνεχόμενες φορές, ενώ έχει σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 1999, παίζοντας μάλιστα και έξι φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνολικά έχουν δώσει 116 παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχοντας απολογισμό 48 νικών, 25 ισοπαλιών και 43 ηττών. Έδρα της είναι το St. Jakob Park. το οποίο είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας με χωρητικότητα 38.512 θέσεων. Προπονητής της είναι ο Μάρσελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ