aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤρεμπλ επί τρία για Σέλτικ

Τρεμπλ επί τρία για Σέλτικ

Έγραψε ιστορία στη Σκωτία η Σέλτικ. Η ομάδα του Νιλ Λένον έφτασε στην κατάκτηση ενός ιστορικού τρεμπλ, καθώς ήταν το τρίτο συνεχόμενο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Μετά το Λιγκ Καπ στην αρχή της φετινής σεζόν και το πρωτάθλημα, οι «Κέλτες» έφτασαν και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, νικώντας 2-1 με ανατροπή τη Χαρτς στον τελικό που έγινε στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης. Έτσι, έφτασε τα 39 τρόπαια στον θεσμό και παραμένει φυσικά πολυνίκης.

Η ομάδα του Εδιμβούργου ήταν άξια αντίπαλος, αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κερδίσει εκτός από το τρόπαιο και ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου. Έτσι, μετά τη νίκη της Σέλτικ, κερδισμένη είναι και η Αμπερντίν, που εξασφαλίζει μια θέση στην Ευρώπη, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τη Χαρτς να προβάλλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στη Σέλτικ, η οποία δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον τίτλο του φαβορί. Οι δύο ομάδες είχαν από κάποιες μικρο-ευκαιρίες, αλλά όχι κάποια κλασσική, προκειμένου να πετύχουν το γκολ και να πάρουν προβάδισμα για τη νίκη και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οχτώ λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Χαρτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Έντουαρντς, που είδε τη μπάλα να του στρώνεται από λάθος απόκρουση και από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Όμως, η χαρά των παικτών της ομάδας του Εδιμβούργου κράτησε λίγο. Στο 61’, η Σέλτικ κέρδισε πέναλτι όταν ο τερματοφύλακας Ζλαμάλ ανέτρεψε τον Έντουαρντ, ο οποίος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» κάνοντας το 1-1. Στο 82’, ο ίδιος παίκτης μετά από κεφαλιά-απόκρουση του Λούστινγκ στο κέντρο του γηπέδου, είδε τη μπάλα να του στρώνεται λίγο έξω από την περιοχή της Χαρτς και με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ