aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤράβηξε το… σεντόνι η Αταλάντα, στην «πρίζα» η Ίντερ

Τράβηξε το… σεντόνι η Αταλάντα, στην «πρίζα» η Ίντερ

Ετοιμάζεται για… σεντόνι η φοβερή Αταλάντα, παραμένει στην «πρίζα» η Ίντερ. Οι Μπεργκαμάσκι έφυγαν με το 1-1 από το Τορίνο και παρά ένα δεκάλεπτο και ελέω Μάντζουκιτς δεν απέδρασαν με το «διπλό» από την έδρα της Γιουβέντους, όπου θα τους έφερνε αγκαλιά με την τρίτη θέση και το Champions League. Όχι βέβαια πως τώρα απέχουν πολύ από την ιστορική στιγμή.

Την ίδια ώρα η Ίντερ, αγωνιζόμενη στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Νάπολι (που έχει καπαρώσει τη δεύτερη θέση εδώ και καιρό), γνώριζε βαριά ήττα με 4-1, πραγματοποιώντας καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο και έδωσε παράταση στην αγωνία για την υπόθεση Champions League, έχοντας τη συμπολίτισσα Μίλαν να παραμονεύει στη… γωνία.

Το παιχνίδι στο Τορίνο αποτέλεσε ουσιαστικά φιέστα και για τις δύο ομάδες. Αφενός για τη «Μεγάλη Κυρία», που γιόρτασε το όγδοο σερί πρωτάθλημα (το είχε εξασφαλίσει και τυπικά εδώ και καιρό) στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος. Στο τελευταίο ματς του Αλέγκρι μπροστά στο κοινό της Γιουβέντους. Αφετέρου, το δημιούργημα του Γκασπερίνι ήρθε πιο κοντά στον μεγάλο της στόχο και θα μπορούσε να βρεθεί μια ανάσα. Ο Ίλισιτς άνοιξε το σκορ στο 33’ με προβολή από κοντά έπειτα από σπόντες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν ένα μεγάλο «διπλό», αλλά ο Μάντζουκιτς είχε άλλη άποψη και με προβολή έπειτα από εκτέλεση άουτ έφερε το ματς στα ίσα. Στις καθυστερήσεις ο Μπερνταντέσκι αποβλήθηκε από πλευράς γηπεδούχων.

Ως εκ τούτου, η Αταλάντα έφτασε στους 66 βαθμούς και συγκατοικεί με την Ίντερ στην τρίτη θέση, αλλά έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση οριστικής ισοβαθμίας. Το τελευταίο της ματς για φέτος είναι (τυπικά) εντός με την αδιάφορη βαθμολογικά Σασουόλο και με νίκη δεν κοιτάζει πίσω. Η Ίντερ υποδέχεται την Έμπολι, που θα παίξει για την παραμονή στην κατηγορία.

Την ίδια ώρα, η Ίντερ πιθανόν να πίστεψε ότι δεν θα της βάλει δύσκολα η αδιάφορη βαθμολογικά και πολύ εύστοχη Νάπολι και γνώρισε ήττα με 4-1.Ο Ζιελίνσκι έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη με μια εκτός περιοχής βολίδα στο 16ο λεπτό. Το δεύτερο μέρος ήταν εφιαλτικό για τους «νερατζούρι» και στο 61’ ο Μέρτενς με κεφαλιά έκανε το 2-0. Αφού ο Κουλιμπαλί λίγο μετά έκανε σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή, η ομάδα του Σπαλέτι παραδόθηκε στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Αντσελότι. Ο Ρουίς εκτέλεσε δις μέσα σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Νάπολι, που είδε τον Ικάρντι να νικάει τον Καρνέζη με εκτέλεση πέναλτι στο 81’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ