aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤραγικός Ολυμπιακός στην ιστορική βραδιά του Σπανούλη!

Τραγικός Ολυμπιακός στην ιστορική βραδιά του Σπανούλη!

Η τραγική άμυνα πρόδωσε τον Ολυμπιακό και τον υποχρέωσε στην ήττα (96-87) από τη Φενέρ, που του λιγοστεύει τις ελπίδες για 8άδα, στο βράδυ που ο Σπανούλης έγινε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Τσέρι ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Με καλές άμυνες μπήκαν οι Πειραιώτες στο παιχνίδι, που τους έδωσε το δικαίωμα να προηγηθούν 8-2. Η αντίδραση της Φενέρ ήρθε από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μειώσει, αλλά το προβάδισμα να ήταν «ερυθρόλευκο» χάρη στον Σπανούλη (12-10). Από τα μισά και μετά, οι παίκτες του Κεμζούρα τα πήγαιναν καλά επιθετικά, όχι όμως αμυντικά, με τους Τούρκους να παραμένουν κοντά (17-16). Ένα τρίποντο του Παπανικολάου έδωσε «ανάσα» (20-16), αλλά προσωρινά, καθώς δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στον «ζεστό» Σλούκα με δύο τρίποντα (το τελευταίο πολύ πίσω από το κέντρο) να βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-22).

Με τρίποντο του Μαχμούτογλου στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, η Φενέρ πήγε στο +5 (20-25). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρήκε κάποια καλάθια στην επίθεση, ωστόσο η άμυνά του ήταν κάκιστη –ειδικά στην περιφέρεια- και έτσι οι Τούρκοι είχαν «ζεσταθεί» για τα καλά έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να πάνε στο +9 (26-35), στο 14’. Έκτοτε, οι Πειραιώτες άλλαξαν εικόνα, όπου ελέγχοντας τα ριμπάουντ και χτυπώντας στη ρακέτα με Ριντ και Ρούμπιτ, μείωσαν στο -4 (34-38), στο 16’. Ωστόσο, η παθογένεια της τραγικής άμυνας επανήλθε, καθώς οι παίκτες του Κεμζούρα έδιναν το ένα ελεύθερο σουτ πίσω από το άλλο και έτσι οι Ντε Κολό και Ντατόμε έλεγαν το «ευχαριστώ», με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +12 (36-48), στο 19’. Οι Πειραιώτες δεν έλεγαν να παίξουν άμυνα ούτε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Γάλλο να συνεχίζει το… βιολί του και έτσι να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το -12 (40-52).

Με την ίδια… φόρα μπήκε ο Ντε Κολό στο δεύτερο μέρος και με δικό του τρίποντο, η διαφορά πήγε στο +15 (40-55), με τον Ντατόμε να την στέλνει ακόμη και στο +19 (42-61), στο 22’. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έδειξε… σφυγμό, όπου σφίγγοντας στην άμυνα και βρίσκοντας καλάθια στο ανοικτό γήπεδο με μπροστάρη τον Πρίντεζη, κατάφερε να μειώσει (55-63), στο 25’. Αυτό, έκανε τους Τούρκους να χάσουν τη συγκέντρωσή τους και με τους Τσέρι και Πολ να παίζουν καλές άμυνες και να βγάζουν αιφνιδιασμούς, η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο (61-65), στο 28’. Ωστόσο, ό,τι έχτισαν οι παίκτες του Κεμζούρα αποφάσισαν να το… γκρεμίσουν στον εναπομείναντα χρόνο, καθώς χάνοντας ξανά τα αμυντικά ριμπάουντ και δίνοντας ελεύθερα στον Ντε Κολό, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα 8-0, κλείνοντας στο +13 (61-74), την τρίτη περίοδο.

Το ίδιο τραγικά συνέχισε και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός, όπου έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ, επέτρεπε τα τρίποντα και έτσι οι Ντατόμε και Βέστερμαν εκτόξευσαν τη διαφορά ξανά στο +18 (66-84), στο 33’. Ένα μίνι ξέσπασμα με τον Πολ έριξε κάπως τη διαφορά (72-84), αλλά η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν είχε αντίδοτο στους Γουίλιαμς και Ντε Κολό, με τους Τούρκους να συντηρούσαν τη διψήφιά τους απόσταση (76-90) και παρά την προσπάθεια του Σπανούλη (82-90) να φεύγουν με τη νίκη από το ΣΕΦ, με το τελικό 87-96.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 61-74, 87-96

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ