aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤραγικός Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή από τη Μακάμπι

Τραγικός Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή από τη Μακάμπι

Άλλο ένα… σκωτσέζικο ντους από τον Ολυμπιακό! Αν και έρχονταν από το μεγάλο διπλό στη Μόσχα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν ξανά το τραγικό τους πρόσωπο στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας τη συντριβή με 90-65 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέφτοντας στο 2-4.

Τραγική άμυνα –ειδικά στην περιφέρεια- από τους παίκτες του Κεμζούρα, με εκείνους του Σφαιρόπουλου να το εκμεταλλεύονται απόλυτα αυτό και να τους πληγώνουν από την έξω από τα 6,75μ. (13/28), αφού τα περισσότερα τρίποντά τους ήταν ελεύθερα.  Από την άλλη, οι Πειραιώτες είχαν και τραγικές επιστροφές, οπότε οι Ισραηλινοί βρήκαν και πολλούς πόντους στο τρανζίσιον. Εμφανώς επηρεασμένος από την ίωση ο Μιλουτίνοφ, όπως και οι Κουζμίνσκας και Ρούμπιτ, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα έκαναν οι Ρότσεστι και Ριντ, αλλά έδειξαν ότι θέλουν χρόνο για να «κουμπώσουν», ειδικά ο Αμερικανός ψηλός.

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Πολ, Σπανούλη και Τσέρι ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Ορεξάτοι στην άμυνα ήταν οι Πειραιώτες στην αρχή του παιχνιδιού και με πλουραλισμό στην επίθεση, προηγήθηκαν 9-2, στο πρώτο τρίλεπτο. Η αντίδραση της Μακάμπι ήρθε με τον Κάσπι, με τον Πρίντεζη να απαντάει για το +6 (15-9). Ωστόσο, από τα μισά και μετά, οι παίκτες του Κεμζούρα έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην επίθεση, με τον Μπλακ από την άλλη να κάνει… πάρτι στη ρακέτα και να σπρώχνει τους φιλοξενούμενους σε ένα 8-0 για το προσπέρασμά τους (15-17). Στη συνέχεια, πέρασε ο Ρότσεστι στο παρκέ, ο οποίος έδωσε κάποιες βοήθειες στην κυκλοφορία και στο σκοράρισμα, αλλά ελλείψει Μιλουτίνοφ (για ανάσες) οι ψηλοί της Μακάμπι έκαναν ό,τι ήθελαν στο «ζωγραφιστό» και έτσι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν με το υπέρ τους 21-24.

Οι Ρούμπιτ και Κουζμίνσκας εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα, με τη Μακάμπι να φτάνει στο +7 (22-29), στην αρχή της δεύτερης περιόδου και τον Γουίλμπεκιν να την πηγαίνει στο +8 (24-32), στο 14’. Με κάποιες άμυνες και με τον Πολ, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν (28-32), ωστόσο στη συνέχεια η κάκιστη περιφερειακή άμυνα (με αδύναμο κρίκο τον Τσέρι), αλλά και η τραγική αστοχία (ακόμη και στις ελεύθερες βολές) έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάνε στο +10 (30-40), στο 18’. Πάλι με τον Πολ, οι Πειραιώτες μείωσαν (34-40), με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να απαντά και να πηγαίνει ξανά στο +10 (35-45), αλλά τον Πάντερ να δίνει το φιλί της… ζωής στον Ολυμπιακό με ένα δικό του 5-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για το 40-45.

Με τρίποντο του Πολ, ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι (43-45), αλλά οι αργές και κακές επιστροφές του επέτρεψαν στη Μακάμπι να πάει στο +8 (43-51). Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς ανέβηκε, αλλά η τραγική περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» επέστρεψε… δριμύτερη, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν αρχικά στο +11 (50-61) και στο +12 (52-64), στο 27’. Η αντίδραση των παικτών του Κεμζούρα (μπήκε και ο Ριντ στο παρκέ) δεν ήρθε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, που τους βρήκε στο -12 (56-68).

Ίδια ήταν εικόνα του ματς και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να σουτάρει… τούβλα και τη Μακάμπι να ελέγχει την κατάσταση για το +17 (59-76). Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν να αρχίσουν απανωτά άστοχα τρίποντα, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να συνεχίζουν να παίζουν… κανονικό μπάσκετ για το +20 (61-81), στο 36’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, αλλά οι Πειραιώτες δεν έδειξαν διάθεση να μειώσουν και έτσι γνώρισαν την ήττα με το τελικό και βαρύ 65-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ