aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤοξοβολία (μεικτό ομαδικό): Η Ν. Κορέα κατέκτησε και αυτό το χρυσό μετάλλιο

Τοξοβολία (μεικτό ομαδικό): Η Ν. Κορέα κατέκτησε και αυτό το χρυσό μετάλλιο

Η απόλυτη κυριαρχία της Ν. Κορέας στα Ολυμπιακά τουρνουά τοξοβολίας συνεχίζεται. Οι Σαν Αν και Τσέ Ντέοκ Κιμ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο μεικτό ομαδικό, επικρατώντας στον τελικό (που πραγματοποιήθηκε στο Yumenoshima Final Field) του ολλανδικού διδύμου των Γκαμπριέλα Σλέσερ-Στιβ Βάιλερ με 5-3.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Μεξικό (Αλεχάντρα Βαλένσια, Λουίς Αλβάρεζ), που επικράτησαν της Τουρκίας (Γιασεμίν Αναγκόζ, Μέτε Γκαζόζ) με 6-2.

Στον μεγάλο τελικό οι Ολλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά και με δύο βολές στο κέντρο, πήραν τα δύο πρώτα set points. Οι αθλητές της Ν. Κορέας, ωστόσο, «απάντησαν» γρήγορα και σε έναν οριακό γύρο που κρίθηκε με έναν βαθμό διαφορά (37-36) ισοφάρισαν σε 2-2.

Η συνέχεια άνηκε στους Νοτιοκορεάτες που ήταν σαρωτικοί στον επόμενο γύρο, πήραν και τα δύο set points και ουσιαστικά έστρωσαν το δρόμο για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Στον τελευταίο γύρο η Ν. Κορέα πήρε το ένα set point που χρειαζόταν και «σφράγισε» και τυπικά την επικράτησή της και την πιο υψηλή θέση στο βάθρο του μεικτού ομαδικού της τοξοβολίας.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ
1. Ν. Κορέα (Σαν Αν, Τσε Ντέοκ Κιμ) –ΧΡΥΣΟ —
2. Ολλανδία (Γκαμπριέλα Σλέσερ-Στιβ Βάιλερ) –ΑΣΗΜΕΝΙΟ—
3. Μεξικό (Αλεχάντρα Βαλένσια, Λουίς Αλβάρεζ) –ΧΑΛΚΙΝΟ–
4. Τουρκία (Γιασεμίν Αναγκόζ, Μέτε Γκαζόζ)
5. Γαλλία (Λίσα Μπαρμπελίν, Ζαν Σαρλ Βαλαντόντ
6. Ινδία (Ντιπίκα Κουμάρι, Πράβιν Τζαντχάβ)
7. Ινδονησία (Ντιαμάντα Κοϊρουνίσα, Ρία Έγκα Σαλσαμπίγια)
8. Βρετανία (Σάραλ Μπιτλς, Πάτρικ Χιούστον)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ