aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤουρκικός Τύπος: «Η εθνική είχε ύφος μπλαζέ»

Τουρκικός Τύπος: «Η εθνική είχε ύφος μπλαζέ»

Αλλιώς περίμενε την πρεμιέρα της στο Euro 2020 η Τουρκία και αλλιώς της ήρθαν τα πράγματα. Η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές ηττήθηκε εύκολα με 3-0 από την Ιταλία με την εμφάνιση των γειτόνων να μην θυμίζει σε τίποτα αυτές των προκριματικών.

Όπως ήταν λογικό στους γείτονες προκάλεσε άσχημη εντύπωση η ήττα αυτή, αφού στην Τουρκία οι προσδοκίες για την εθνική τους ομάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλές με βάση την εικόνα των προκριματικών. Κυρίως η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου όπου η Τουρκία το μόνο που έκανε ήταν να παίζει μαζική άμυνα.

Σε αυτό στέκονται και τα ΜΜΕ της χώρας όπου κάνουν λόγο πως η Τουρκία πήγε με ύφος μπλαζέ χωρίς να υπολογίζει καν την αντίπαλό της βασιζόμενη στο γεγονός πως πολλοί διεθνείς της, όπως αυτοί της Λιλ, προέρχονταν από μια τρομερή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο κάτι που θα έκανε πιο εύκολη την παρουσία τους στην διοργάνωση.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Mlliyet που λέει:
«Ξυπνήσαμε με μια τεράστια αισιοδοξία την ημέρα του αγώνα. Στο μυαλό όλων δεν υπήρχε η λέξη ήττα και μάλλον το χειρότερο σενάριο ήταν μια ισοπαλία. Έτσι, δεν λάβαμε ποτέ υπόψη την Ιταλία. Μια Ιταλία η οποία με τον Μαντσίνι έχει ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, τον ίδιο Μαντσίνι που εμείς τον είχαμε γυρίσει πίσω στην Ιταλία με τις κλωτσιές. Παρόλα αυτά πιστεύαμε ότι η «χρυσή» μας γενιά θα έκανε την δουλειά. Δεν ξέραμε αν ήμασταν ντροπαλοί ή δειλοί. Η Ιταλία ξεκίνησε όπως περιμέναμε, δεν μας προκάλεσε εντύπωση. Η έκπληξη ήταν στην Τουρκία, στάσιμη, χλωμή. Μόνο άμυνα και τίποτα άλλο σε σημείο που ο Κιελίνι έπαιζε στο δικό μας μισό. Δυστυχώς δημιουργήσαμε ένα κλίμα εύκολου αγώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ