aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤότεναμ: Ο πιο ακριβός σύλλογος της Premier League (pic)

Τότεναμ: Ο πιο ακριβός σύλλογος της Premier League (pic)

Η Τότεναμ προσπέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι στη σχετική κατάταξη και αναδείχθηκε ο πιο ακριβός σύλλογος της Premier League, μετά από μελέτη που διεξήχθη από τον ειδικό του ποδοσφαίρου, Κίραν Μαγκουάιρ και του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Τα «σπιρούνια» ανέβηκαν στην πρώτη θέση της λίστας των ομάδων, με τη μεγαλύτερη αξία στη Premier League. Συγκεκριμένα πλέον η Τότεναμ κοστίζει 2,567 δισεκατομμύρια λίρες, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την αξία συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Μπορεί ο τελευταίος της τίτλος να ήταν αυτός του Λιγκ Καπ το 2008, ωστόσο μετά τη κατασκευή του νέου γηπέδου και τις συμφωνίες με νέες διαφημιστικές εταιρείες, η αξία της ανέβηκε κατακόρυφα.

«Η Τότεναμ είναι την κορυφή του σχετικού πίνακα γιατί το 2018/19 βρέθηκαν στον τελικό του Champions League και στην πρώτη τετράδα της Premier League. Αυτός της απέφερε μεγάλη κέρδη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαγκουάιρ.

Η Τότεναμ σημείωσε αύξηση 21% στα έσοδα κατά τη σεζόν 2018/19 από 381 εκατομμύρια λίρες σε 461 εκατομμύρια λίρες. Οι μισθοί αντιστοιχούσαν στο 39% – το χαμηλότερο ποσοστό και των 20 συλλόγων της Premier League την περασμένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ