aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τώρα περνά η πρόταση για 14 ομάδες, τα περί αντιποίνων δεν τα συμμεριζόμαστε»

«Τώρα περνά η πρόταση για 14 ομάδες, τα περί αντιποίνων δεν τα συμμεριζόμαστε»

Ρευστό χαρακτήρισε το σκηνικό σχετικά με την πρόταση των ομάδων για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη νέα σεζόν και κατάργηση του απευθείας υποβιβασμού στο τέλος της κανονικής διάρκειας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας.

Ο Γιάννος Χρυσοστόμου μιλώντας στον Super Sport FM έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να μετατρέψουν το ποδόσφαιρο μόνο για τους πλούσιους, αναφέρθηκε στην δέσμευση Κωστάκη Κουτσοκούμνη όταν εγκρίθηκε η διαδικασία εκλογής 4/5 στην ΚΟΠ και σημείωσε πως εάν τα σωματεία δεν διαφοροποιήσουν την άποψή τους θα εγκριθεί το αίτημα στην αυριανή συνεδρία του δ.σ. της ΚΟΠ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Τον περασμένο Μάιο καταθέσαμε πρόταση για 14 ομάδες. Δεν υπήρχε συμφωνία κυρίων. Εμείς είχαμε καταθέσει την άποψή μας και είχαμε πει να αφήσουμε το θέμα ανοιχτό σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα. Κάποιοι έχουν πληγεί, κάποιοι όχι, άλλοι λένε ας πρόσεχαν. Κάποιοι χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα επωφελήθηκαν αγωνιστικά καθώς άλλοι πλήγηκαν, οικονομικά έχουν πληγεί όλοι και είμαστε εδώ που είμαστε. Αυτό που λένε ότι δεν πειράζονται οι προκηρύξεις δεν ισχύει γιατί έχει ήδη πειραχτεί με το πρωτόκολλο. Δεν γίνεται την ώρα που πλήττομαι εγώ να λέω ένα και την ώρα που πλήττεται άλλος να λέω άλλα.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν από δύο εβδομάδες. Τα πράγματα να γίνουν στη βάση του σήμερα, των όσων έχουμε περάσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Και τον Μάιο να βγει ένα πενταετές-δεκαετές πλάνο, έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος και όλοι, να δεσμευτούμε και γραπτώς, στη βάση όμως συγκεκριμένων μελετών, πραγματικοτήτων αλλά και δυνατοτήτων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το κυπριακό ποδόσφαιρο κακά τα ψέματα είχε χρεοκοπήσει και σώθηκε χάρη σε κάποιους και αγώνες από προσωπικές και ομαδικές θυσίες. Κάποιοι θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρό μας μόνο για τους πλούσιους. Υπάρχουν δύο στοιχεία που είναι ενδεικτικά του γεγονότος. Τα τελευταία 20 χρόνια ποιες ομάδες βγήκαν στην Ευρώπη; Οι ίδιες με μοναδική εξαίρεση τον Ερμή και την Πέγεια που διαλύθηκε. Πέραν αυτό με ένα φουλ πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για έξι ομάδες, είναι πολύ περιορισμένα τα έσοδα για τις υπόλοιπες. Έτσι την μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι έξι μεγάλοι. Αν αυτά δεν δεικνύουν ότι οι μεγάλοι ευνοούνται και οι μικροί αδικούνται, τότε τι τα συζητάμε. Τα έσοδα από την Ευρώπη είναι αρκετά και από τη στιγμή που η δομή και το σύστημα ευνοεί τους μεγάλους, είναι φυσικό να καρπώνονται και αυτά τα έσοδα. Υπάρχει και μια εθνική ομάδα που με το υφιστάμενο σύστημα που δεν αγωνίζονται οι Κύπριοι και η εθνική έρχεται σε τρίτη μοίρα».

Για τη διαδικασία ψηφοφορίας στην ΚΟΠ όπου απαιτούνται τα 4/5, είπε:  «Όταν ο μακαριστός Κωστάκης Κουτσοκούμνης κατέθεσε πρόταση για τα 4/5 και τα μικρομεσαία αντέδρασαν. Τότε διακόψαμε τη συνέλευση και κάναμε ένα διάλλειμα. Μας είχε πει να το ψηφίσουμε και μας υποσχέθηκε ότι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ που έπαιρναν 40.000 ευρώ με μια επιχορήγηση από 100-120.000 ευρώ θα εξέλειπε αυτές τις ανισότητες. Αυτή ήταν μια δέσμευση του και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και δεν κατάφερε να την υλοποιήσει. Το είχα θέσει το 2018 στα μέλη όταν ανέλαβε ο νυν πρόεδρος, ο κ. Κούμας μας είχε πει ότι είμαστε σε δοκιμαστικό στάδιο με τις 12 ομάδες και θα το ζητήσουμε. Δυστυχώς πέρασαν τα χρόνια και όχι τις 120.000 ευρώ δεν πήραμε αλλά ούτε τις 40.000 ευρώ. Αυτό το γνώριζαν και οι έξι μεγάλοι».

Για την πρόταση πρωταθλήματος με 10 ομάδες, την άρνηση τεσσάρων ομάδων και τις εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα, ανέφερε: «Την πρόταση των 10 μελών την γνωρίζεται. Είναι οριακό να περάσει ή να μην περάσει. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη και απόφαση του κάθε σωματείου. Είχατε την αίσθηση ότι θα περνούσε η πρόταση, εγώ είχα πει ότι είναι διπλής παραλλαγής και έτσι είναι αυτή τη στιγμή. Αν κρατήσουν τη θέση τους τα σωματεία όπως είναι τα δεδομένα τώρα θα περάσει. Τα περί αντιποίνων δεν τα συμμεριζόμαστε, δεν υπάρχει λόγος να φτάνουμε στα άκρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ