aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤονώθηκε το ηθικό ενόψει της συνέχειας

Τονώθηκε το ηθικό ενόψει της συνέχειας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές  της ΑΕΛ να δείξουν χαρακτήρα και να πάρουν στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας που τους δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Η απουσία των οπαδών της ομάδας ήταν ένα μειονέκτημα που καλύφθηκε εν ολίγοις από τους 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στην ανατολική. Πιο πολύ αυτό που μέτρησε ήταν η σωστή τακτική και το πάθος. Ήταν και οι απουσίες, όμως η ΑΕΛ έδειξε πως είναι καλοδουλεμένη ομάδα, ένα σύνολο με ομαδικό πνεύμα, το οποίο δύσκολα μπορεί να χάσει ή και δεχθεί γκολ. Δεν δείλιασε στα χρονικά σημεία που ο Απόλλων υπερείχε και ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκε ανέδειξε ψηλού βαθμού αγωνιστική πειθαρχία.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Λαφράνς και Μιτρέα είχε καλή παρουσία. Ειδικότερα ο Μιτρέα ήταν αλάνθαστος σε όλες τις επεμβάσεις του. Εξαιρετικός ήταν και ο Φιντέλις, με τον νεαρό να κερδίζει πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, παίρνοντας και πρωτοβουλίες στην οργάνωση του παιχνιδιού. Οι τρεις στην επίθεση έτρεξαν πολύ, βοηθώντας όταν ο αντίπαλος είχε την μπάλα στην κατοχή του. Στο τελευταίο 15λεπτο, όταν μπήκαν ξεκούραστοι οι Μαύρου, Αρουαμπαρένα και Μπενίτεθ, η ΑΕΛ έβγαλε και ποιότητα.  Ο Μαύρου είχε μια κεφαλιά μόλις έξω και άλλη μία στο δοκάρι, στη φάση που προηγήθηκε του γκολ. Και οι τρεις έδεσαν με τον Σάσι, ενώ το γκολ της ισοφάρισης δικαίωσε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε από τη σωστή τακτική του Μπαλταζάρ.

Η ισοπαλία με τον Απόλλωνα ήταν η τέταρτη στη σειρά και οι απώλειες έφεραν την υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να αντεπιτεθούν στη συνέχεια και να κερδίσουν παιχνίδια που θα τους φέρουν πιο κοντά στον στόχο τους που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Η ομάδα, πάντως, βγάζει αντοχές και δυνατότητες, αλλά είναι φανερό πως χρειάζεται και ενίσχυση. Είναι η ώρα της διοίκησης να κινηθεί πιο δραστικά, ενισχύοντας την τεχνική ηγεσία με δυο ή τρεις νέες επιλογές στη μεσαία και επιθετική γραμμή.

Την Κυριακή με τον Εθνικό επανέρχονται οι Αϊρόσα και Γουίλερ, όμως χάνουν τον αγώνα οι Αβραάμ, Μιτρέα, Μπενίτεθ που έφθασαν στο όριο των κίτρινων καρτών ενώ είναι τραυματίας ο Ηλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ