aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤον Οκτώβριο η «Χρυσή Μπάλα» της FIFA

Τον Οκτώβριο η «Χρυσή Μπάλα» της FIFA

Η FIFA αλλάζει το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας». Πλέον το τρόπαιο στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή θα δίνεται τον Οκτώβριο και όχι τον Ιανουάριο όπως γινόταν έως τώρα, ενώ θα αφορά την σεζόν και όχι το ημερολογιακό έτος.

Με αυτόν τον τρόπο, το βραβείο θα βρίσκεται πιο κοντά στην κανονική διάρκεια του ποδοσφαίρου και των τουρνουά του, αφού εκτός από την Αμερική, οι σεζόν συμπίπτουν από τον Αύγουστο έως τον Ιούνιο.

Η ψηφοφορία θα γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοργανώσεων, με συνέπεια το Champions League πλέον να παίζει αποφασιστικό ρόλο. Την σεζόν αυτή, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζανλουίτζι Μπουφόν, φαίνεται να διεκδικούν την κορυφή και η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League θα μπορούσε να κρίνει το νικητή.

Για την τελετή επιλέχθηκε το Λονδίνο και το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου. Εκεί εκτός από τον κορυφαίο παίκτη, θα δοθούν και όλα τα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ