aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤον είχε από πέρσι στο μάτι ο Τιμούρ, τέλος οι εκκρεμότητες στην άμυνα

Τον είχε από πέρσι στο μάτι ο Τιμούρ, τέλος οι εκκρεμότητες στην άμυνα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Με τον φοίνικα στο στήθος για τις επόμενες δύο περιόδους θα αγωνίζεται ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν. Ο 29χρονος Αρμένιος υπέγραψε χθες το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ανόρθωση και σε ένα εικοσαήμερο περίπου θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια στην έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Η συνεργασία του με την «Κυρία» θα είναι διετής και οι ετήσιες απολαβές θα είναι γύρω στις 80.000 ευρώ. Εν ολίγοις, ο Αμπαρτζουμιάν θα ‘χει να λέει ότι στη… μετά κορωνοϊό εποχή έκανε τα μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετεγγράφηκε σε μια ομάδα με το εκτόπισμα της Ανόρθωσης, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τον μισθό του.

Ο Κετσπάγια είχε βάλει στο μάτι τον Αρμένιο διεθνή από την περσινή περίοδο, όταν ανέλαβε την «Κυρία». Σκόνταψε, όμως στο συμβόλαιο που είχε με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου κι έτσι μπήκε στη λίστα των… υπό παρακολούθηση. Εφόσον έκανε καλή σεζόν και το οικονομικό δεν ήταν εμπόδιο, οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν τις μετεγγραφές τους στην αμυντική γραμμή, ενισχύοντας σημαντικά τα άκρα τους. Πλέον, η αριστερή πτέρυγα ισχυροποιείται με την προσθήκη του Βραζιλιάνου Άντερσον Κορέια και των Σελίν και Εγγλέζου, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκαλίτσιος θα έχει «παρέα» και συναγωνισμό τον Αμπαρτζουμιάν.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Η ρήτρα αποχώρησης του Κατσαράβα και η ετοιμότητα Κετσπάγια

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι κινήσεις του Γεωργιανού τεχνικού είναι ιδιαίτερα προσεγμένες. Κι αυτό διότι, στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Σίλντενφελντ και Βγκορτς (και ο Παναγιώτης Αρτυματάς), ενώ με τριάδα στόπερ στην άμυνα (σε σύστημα 3-5-2 ή 3-4-3 για παράδειγμα) μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία και ο Γκαλίτσιος και ο Σελίν δίνοντας χώρο στους Κορέια και Αμπαρτζουμιάν να αγωνιστούν πιο μπροστά, στη μεσαία γραμμή.  Με δεδομένο ότι ο Κετσπάγια αρέσκεται πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας του από την άμυνα, η απόκτηση παικτών όπως ο Κορέια και ο Αμπαρτζουμιάν είναι πολύτιμα εργαλεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ