aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαTον χαβά της η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Tον χαβά της η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της, καθώς επικράτησε και της Μπράιτον με 2-1, με τον Νορβηγό να διευρύνει το νικηφόρο σερί του στις 7 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Το σκορ άνοιξε ο Πογκμπά με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με εκπληκτικό τέρμα του… σεληνιασμένου, Ράσφορντ που διαμόρφωσε το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Γκρος στο 72′, με τους «κόκκινους διαβόλους» να υπερασπίζονται το τρίποντο μέχρι τέλους, ξεπερνώντας πλέον την Άρσεναλ και πλησιάζοντας την Τσέλσι στους 4 βαθμούς.

Η καλύτερη επίθεση… ήταν η άμυνα για τη Νιούκαστλ

Ο Φαμπιάν Σαρ… ξέχασε για λίγο πως είναι αμυντικός και πέτυχε εκπληκτικό γκολ για τη Νιούκαστλ απέναντι στην Κάρντιφ. Οι «καρακάξες», πολύ ανώτερες από τον αντίπαλό τους στο St. James’ Park, ευτύχησαν να πάρουν τη νίκη παρά το περίεργο κλίμα στις εξέδρες και τις φωνές εις βάρος του ιδιοκτήτη, Μάικ Άσλεϊ. Στο 24ο λεπτό, ο Σαρ ξεκίνησε μια κούρσα από δεξιά, συνέχισε μέχρι και τη μεγάλη περιοχή κι εκεί έχοντας τη μπάλα στο αριστερό πλάσαρε χαμηλά για το 1-0. Οι «bluebirds» κάπως επιχείρησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, τουλάχιστον στην εικόνα τους, μετά την ανάπαυλα, όμως σε μια από τις καλύτερες μέρες του Σαρ, η Νιούκαστλ θα αποκτούσε προβάδισμα δυο τερμάτων! Στο 63′ κι έπειτα από προσπάθεια του Λασέλ έπειτα από κόρνερ του Ρίτσι, η μπάλα απλά βρήκε στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης και αναπαύθηκε στο βάθος της εστίας. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μπενίτεθ έφτασε στους 21 βαθμούς, στο +2 από τους Ουαλούς που καταλαμβάνουν την πρώτη από τις θέσεις του υποβιβασμού. Στις καθυστερήσεις, εύκολα ο Αγιόθε Πέρεθ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από πάσα πάρε – βάλε του Ροντόν από αριστερά.

Αναγεννημένη και αποφασισμένη για σωτηρία η Σαουθάμπτον

Σχεδόν… εντυπωσιακή η Σαουθάμπτον κόντρα στην Έβερτον, όμως ο Πίκφορντ όσο μπορούσε, είχε αποφασίσει ότι θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι «άγιοι» του Χάσενχουτλ, με τον Ντάνι Ινγκς να ταλαιπωρεί αφάνταστα την άμυνα των «ζαχαρωτών» και να έχει δοκάρι στο 41′ (όπως επίσης και ο Ρέντμοντ λίγο νωρίτερα), προσπαθούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους. Τελικά αυτό συνέβη στο 50ο λεπτό, όταν ο Γουόρντ – Πρόους κατάφερε με πολύ δυνατό σουτ να νικήσει τον εξαιρετικό Πίκφορντ και να βάλει μπροστά τη Σαουθάμπτον με 1-0! Η απάντηση από πλευράς Έβερτον ήταν η είσοδος του Ντόμινικ Κάλβερτ – Λιούιν στο ματς προκειμένου να… μυριστεί το γκολ ακόμα και με την παραμικρή ευκαιρία, όμως… γύρισε μπούμερανγκ. Στο 64′ κι ενώ ο Ρέντμοντ ήταν μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Ντιν παρενέβη με τάκλιν και από κόντρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της Σαουθάμπτον, που βρέθηκε στο +3 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη… Ο Σίγκουρντσον με διπλή προσπάθεια, αφού το πρώτο του σουτ κόντραρε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90ο λεπτό, όμως το 2-1 ήταν απλά για την… τιμή των όπλων από πλευράς ομάδας του Μάρκο Σίλβα.

Ο Γουίλσον έδειξε γιατί τον θέλουν τα μεγάλα κλαμπ

Με τρομερό γκολ του Καλούμ Γουίλσον στο 53ο λεπτό, η Μπόρνμουθ προηγήθηκε απέναντι στη Γουέστ Χαμ, η οποία έδειξε μάλλον να έχει μείνει στη νίκη επί της Άρσεναλ πριν από μια εβδομάδα. Οι «cherries» μπορεί να άργησαν ν’ απειλήσουν την εστία του Φαμπιάνσκι, μπορεί το ματς στο πρώτο ημίχρονο να μην είχε παρουσιάσει τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία μέχρι το καλό σουτ του Κουκ χαμηλά λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφεραν να βρουν τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, το φινάλε ήταν ιδιαίτερα πιεστικό κι αγχωτικό για την ομάδα του Χάου, με τα «σφυριά» να φτάνουν την κατοχή της μπάλας στο 74% και να ψάχνουν τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης ώστε να πάρουν κάτι στο Vitality Stadium, ωστόσο, έκαναν το πισωγύρισμα μετά την επιτυχία κόντρα στους «κανονιέρηδες». Το τελικό 2-0 στο παιχνίδι διαμορφώθηκε από τον Τζόσουα Κινγκ έπειτα από ασίστ του Φρέιζερ, με τους «cherries» να έχουν βγει σε ξαφνική αντεπίθεση και να πιάνουν τελείως ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα.

Στο μηδέν η Γουότφορντ

Χωρίς σκορ η αναμέτρηση του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», με τη Γουότφορντ, αλλά και τη Μπέρνλι να ρίχνουν βάρος στοα ανασταλτικό κομμάτι. Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν παρά την πίεση των Χόρνετς ειδικά στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/01
Γουλβς-Λέστερ 4-3 (4′, 64′, 90+3′ Τζότα, 12′ Μπένετ / 47′ Γκρέι, 51′ Κοαντι αυτ., 87′ Μόργκαν)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 2-0 (54’ Γουίλσον, 90’ Κινγκ)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 4-3 (46’, 75’ Σαλάχ, 53’ Φιρμίνο, 90’+3’ Μανέ – 34’ Τάουνσεντ, 65’ Τόμκινς, 90’+5’ Μέγερ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον 2-1 (27’ πέν. Πογκμπά, 42’ Ράσφορντ, 72’ Γκρος)
Νιουκάστλ-Κάρντιφ 3-0 (24’, 63’ Σαρ, 90’+3’ Αγιόζε)
Σαουθάμπτον-Έβερτον 2-1 (50’ Γουόρντ-Πράους, 64’ αυτ. Ντιν, 90’+1’ Σίγκουρντσον)
Γουότφορντ-Μπέρνλι 0-0
Άρσεναλ-Τσέλσι 19:30

Κυριακή 20/01
Χάντερσφιλντ-Μάντσεστερ Σίτι 15:30
Φούλαμ-Τότεναμ 18:00


Το πρόγραμμα της επόμενης (24ης) αγωνιστικής:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου
Άρσεναλ-Κάρντιφ 21:45
Φούλαμ-Μπράιτον 21:45
Χάντερσφιλντ-Έβερτον 21:45
Γουλβς-Γουέστ Χαμ 21:45
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 22:00
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 22:00

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
Μπόρνμουθ-Τσέλσι 21:45
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 21:45
Λίβερπουλ-Λέστερ 22:00
Τότεναμ-Γουότφορντ 22:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ