aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο υπονοούμενο Κετσπάγια για τον ΑΠΟΕΛ στο θέμα Αρτυματά

Το υπονοούμενο Κετσπάγια για τον ΑΠΟΕΛ στο θέμα Αρτυματά

Στον Super Sport FM (104.0) μίλησε ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια αναφέρθηκε και σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν το ρεπορτάζ της «Μεγάλης Κυρίας».

Τι είπε ο Γεωργιανός τεχνικός για την προετοιμασία της Ανόρθωσης, τις περιπτώσεις των Νταουσβίλι και Αρτυματά, ενώ μάλιστα μίλησε και τον Γιαννιώτα, ο οποίος θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στον Απόλλωνα.

Το αρχικό του σχόλιο: «Προσπαθούμε να κάνουμε μια δουλεία, δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, είμαι σε μια ομάδα που έχω αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής αλλά υπήρξα και ως προπονητής».

-Περιμένει διαφορετικά πράγματα ο κόσμος;

«Βρισκόμαστε εκεί που θέλαμε. Η ομάδα δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι καλό όταν θες να κτίσεις κάτι από την αρχή. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει αρκετούς παίκτες, αυτούς που θέλαμε. Άλλη βιάζονται και θέλουν να πάρουν παίκτες. Εμείς έχουμε μπροστά μας άλλους δύο μήνες, δεν θα βιαστούμε θα δούμε εκεί που χρειαζόμαστε παίκτες και θα πράξουμε ανάλογα. Δεν θα κλείσουμε το ρόστερ από τώρα».

-Πόσο προχωρημένες είναι οι περιπτώσεις Νταουσβίλι και Αρτυματά;

«Ο Νταουσβίλι κάνει προπονήσεις μαζί μας, θέλαμε να δούμε κάποια άλλα πράγματα. Σε μία δύο μέρες θα προχωρήσουμε. Ξέρω το παιδί, εγώ τον έβαλα στην Εθνική ομάδα. Τα πράγματα είναι ικανοποιητικά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ποτέ μην λες ποτέ. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Κάναμε προσπάθεια για τον Αρτυματά. Πρέπει στην ομάδα που παίζει να δουν κάποια πράγματα, υπάρχουν όρια. Δυστυχώς το παιδί μαζί μας (σ.σ. όταν ήταν στον ΑΠΟΕΛ) έπαιζε, πήρε το πρωτάθλημα και ήταν βασικός. Από τότε δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου. Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε εμείς θέλει και αυτός. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λυθούν. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν κάποια λογικά πράγματα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να παίξει για τον Τιμούρ και την Ανόρθωση, το παιδί θέλει να παίξει ποδόσφαιρο».

-Υπάρχει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει;

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτούς που θέλαμε να έχουμε τους έχουμε μαζί μας. Ήρθαν παιδιά που ήταν άλλου, σε άλλες ομάδες. Τέλος αυτής της εβδομάδας θα καταλήξω σε ποιους θέλω να μείνουν μαζί μου».

Για το οικονομικό: «Με την επιστροφή του Πουλλαΐδη πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα οικονομικού, θέλω οι ποδοσφαιριστές να είναι πληρωμένοι. Δουλεύουν και θέλουν λεφτά. Για να ζητώ εγώ το μάξιμουμ, πρέπει να είναι πληρωμένοι και να μην έχει η ομάδα υποχρεώσεις προς το πρόσωπό τους. Σκεφτείτε να τους ζητάς να είναι επαγγελματίες και να μην είσαι εσύ, δεν είναι σωστό».

Για τους στόχους σχολίασε: «Ποτέ δεν κρυβόμουν, ούτε ως ποδοσφαιριστής ούτε ως προπονητής και δεν με ενδιαφέρει τι έγινε πριν. Με ενδιαφέρει τι θα γίνει τώρα».

Πως σχολιάζεις την μετεγγραφή του Γιαννιώτα στον Απόλλωνα; Γιατί δεν ήρθε στην Ανόρθωση;

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, μου έστειλε μήνυμα χθες και μου είπε ότι πήρε απόφαση να πάει στον Απόλλωνα γιατί η ομάδα του θα παίξει Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Του εύχομαι καλή επιτυχία, αναγνώρισε την δική μου εμπιστοσύνη».

Για την πρώτη προπόνηση: «Δεν επιλέξαμε τυχαία το Λιοπέτρι. Πιστεύω αυτό είναι καλό. Αυτή τη στιγμή θα πάμε εκεί και περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια καθ’ όλη τη σεζόν.

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων έκαναν σπουδαίες μετεγγραφές, σας προβληματίζει;

«Το θέμα δεν είναι πόσο πληρώνεις, αλλά τι θα γίνει. Είναι και το οικονομικό, δεν θέλουμε να κάνουμε κινήσεις που έφεραν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να τηρηθούν αυτά που συμφωνήσαμε αυτό θέλω. Δεν είναι δικό μου το πρόβλημα».

Ο Κετσπάγια συνηθίζει να στηρίζει Κύπριους ποδοσφαιριστές, θα τους στηρίξει και φέτος;

«Δεν μπορώ σε μια ομάδα να κερδίσω τον Κύπριο. Στηρίζω αλλά δεν είναι μόνο να κοιτάζουμε μονόπλευρα τα πράγματα, πρέπει να υπάρχει και επαγγελματική διάθεση από τους ίδιους. Οι ξένοι είναι μόνο 15 πρέπει να προσφέρουν και αυτοί. Υπάρχουν νόμοι που δεν πιστεύω ότι βοηθάει, αυτό το πράγμα έπρεπε να γίνει σε 2-5 χρόνια. Δεν μπορείς εσύ που ξύπνησες σήμερα και λες ότι πρέπει να παίζουν Κύπριοι αλλιώς θα έχει πρόστιμο. Θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν ρεζέρβες φίλοι, να υπάρχει παρόμοια διοργάνωση όπως αυτή στην Αγγλία. Αυτό το πράγμα πρέπει να αναλάβει η ομοσπονδία αν πραγματικά θέλει να μεγαλώσει ο Κύπριος ποδοσφαιριστής και να παίζει στην Εθνική ομάδα».

Τι μπορείς να πεις για τον Λόρια;

«Είναι πάρα πολύ καλός, είναι διεθνής με την Εθνική Γεωργίας. Προσπαθούμε να πάρουμε κι’ άλλο θα δούμε. Περιμένουμε να έρθει όπως ο Μαργκάσα και ο Ιωάννου. Πρωτόγνωρο που αγωνίζονται Λαμπάν, Ντόσα και Παπουλής στην Εθνική. Δεν χρειάζονται διαβατήρια αυτοί οι άνθρωποι, κανονικά έπρεπε να παίζουν σαν Κύπριοι για να το νιώθουν κι’ αυτοί».

Σας ενδιαφέρει ο Πάρντο;

«Δεν μπαίνω σε έτσι διαδικασία. Δεν είναι γι’ αυτό που το σχολίασα, δεν μιλάω για εμάς. Δεν ξέρω, υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Πέτρου. Όλοι οι καλοί και αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν μας ενδιαφέρουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ