aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο βήμα παραπάνω, απαιτεί έξοδο στην Ευρώπη!

Το βήμα παραπάνω, απαιτεί έξοδο στην Ευρώπη!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ζητούμενο για την ΑΕΛ στην νέα περίοδο, είναι να βρει την ταυτότητα της και να έχει έντονη παρουσία στο πρωτάθλημα. Να μπει σφήνα ανάμεσα στις ομάδες που μόνιμα πρωταγωνιστούν και να μην αρκεστεί απλώς σε παρουσία στην πρώτη εξάδα, όπως έγινε την περασμένη σεζόν. Ικανοποιητική πορεία θα είναι αυτή που θα της χαρίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα συμβάλει ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών της.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της και να εμφανιστεί πολύ καλύτερη από πέρσι, όπου αποκλείστηκε και νωρίς και από το κύπελλο. Με τις προσθήκες που έγιναν, αν βρει λύση στο σκοράρισμα, είναι σε θέση να έχει καλή παρουσία. Η περσινή πορεία κρίθηκε αποτυχημένη και οι οπαδοί της απομακρύνθηκαν. Ο Ντούσαν Κέρκεζ το έκανε ξεκάθαρο πως, ένα προσωπικό δικό του στοίχημα, είναι η επιστροφή των οπαδών της ομάδας στο γήπεδο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να η ΑΕΛ να παίξει καλή μπάλα και να κοιτάξει στα μάτια όλους τους αντιπάλους.

Η προσθήκη ποδοσφαιριστών, όπως ο Ντα Σίλβα, η επιστροφή του Ζούνιορ και η δίψα κάποιων άλλων για νέο ξεκίνημα (Μυτίδης, Χουράδο, Αντάμοβιτς, Τόρες, Μπενίτεθ), αυξάνει τις πιθανότητες των γαλαζοκίτρινων για μια ελπιδοφόρα πορεία. Είναι θετικό πως η τεχνική ηγεσία μερίμνησε έγκαιρα για τον προγραμματισμό και η προετοιμασία έγινε στην παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών. Έγιναν πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια και η εκτίμηση όλων είναι πως, δεν πάει άλλο. Οι στόχοι είναι ψηλοί και το σημαντικό είναι να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα για να την ακολουθήσουν οι οπαδοί της.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΚΕΡΚΕΖ

Ο 41χρονος Ντούσαν Κέρκεζ διαδέχθηκε τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στο ξεκίνημα της β’  φάσης του περσινού πρωταθλήματος. Ανακάτεψε την τράπουλα και σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ έκανε καλές εμφανίσεις, αλλά δεν εισέπραξε αυτό που ήθελε. Οι απαιτήσεις είναι πολλές στη νέα σεζόν, όμως όλοι στον σύλλογο στηρίζουν τον Βόσνιο προπονητή, τον οποίο θεωρούν «δικό τους» άνθρωπο αφού φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ και διετέλεσε και αρχηγός της. Το φορτίο που αναλαμβάνει είναι μεγάλο, όμως φάνηκε από πέρσι πως οι ώμοι του μπορούν να το σηκώσουν. Δούλεψε πολύ στην προετοιμασία, επέβαλε την πειθαρχία και οικογενειακό κλίμα και απομένει να «μιλήσει» το γήπεδο. Είναι νεαρός, φιλόδοξος και θέλει να αρπάξει αυτή την ευκαιρία που του έδωσε η διοίκηση της ΑΕΛ. Η σοβαρότητα, οι γνώσεις του και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, είναι σημαντικά «όπλα» για τον ίδιο. Αν μάλιστα του βγουν και οι επιλογές που έκανε, ιδιαίτερα σε θέσεις – κλειδιά, τότε η ΑΕΛ είναι σε θέση να πετύχει.

ΜΑΡΚΟ ΑΝΤΑΜΟΒΙΤΣ: ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ, ΜΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής με προϋπηρεσία στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αφού φόρεσε τη φανέλα της Καρμιώτισσας πριν από δύο χρόνια. Την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Μπερόε Βουλγαρίας. Ο Ντούσαν Κέρκεζ τον γνωρίζει και πιστεύει πως θα βοηθήσει την ΑΕΛ, στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Η ΑΕΛ έχει ανάγκη από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ο Ανταμοβιτς είναι τέτοιος, απομένει να το επιβεβαιώσει στο γήπεδο. Ο προπονητής του αναμένει πως θα είναι πρωταγωνιστής με την φανέλα της ΑΕΛ, ωστόσο θεωρείται ερωτηματικό αν θα κινηθεί σε υψηλές πτήσεις, καθότι μετά την Καρμιώτισσα δεν υπολογιζόταν ως βασικός όπου πήγε. Ο 28χρονος μέσος από την Σερβία, μπορεί να αναλάβει δύο και τρεις ρόλους στη νέα του ομάδα. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Είναι σε θέση να αναπτύξει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις με την κάθετη πάσα, ενώ βλέπει και δίκτυα.

O MAEΣΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕ ΖΟΥΝΙΟΡ

Ο Άλεξ ντα Σίλβα αποκτήθηκε για να ανεβάσει το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας και το παιχνίδι της ΑΕΛ θα περνά από τα δικά του πόδια. Έμπειρος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ΑΕΛ για να πετύχει τους στόχους της. Η επιστροφή του Ντόσα Ζούνιορ στην ενεργό δράση, προσθέτει άλλη δυναμική στην αμυντική θωράκιση της ΑΕΛ και μαζί με τον Κέβιν Λαφράνς θα αποτελέσουν ένα δυνατό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

ΤΑ ΣΥΝ: Έχει υπέρ της τον ενθουσιασμό και τις προσθήκες με ποιοτικούς και διψασμένους ποδοσφαιριστές, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να ολοκληρώνει έγκαιρα τον προγραμματισμό της ομάδας του. Υπάρχει πίστη και ηρεμία στους κόλπους της ΑΕΛ και αυτό δημιουργεί ακόμη καλύτερες συνθήκες για να πετύχει τους στόχους της.

ΤΑ ΠΛΗΝ: Όταν γίνονται σημαντικές αλλαγές, πάντα υπάρχει το ερωτηματικό εάν η ομάδα θα αποκτήσει εγκαίρως ομοιογένεια, για να είναι έτοιμη με το ξεκίνημα της σεζόν. Το γεγονός αυτό δεν συγκαταλέγεται στα υπέρ της ΑΕΛ, ενώ αποτελεί ερωτηματικό εάν ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια και θα σταθεί δίπλα στην ομάδα, γεμίζοντας την ανατολική εξέδρα του Τσιρείου κατά κύριο λόγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ