aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο βαρύ φορτίο για τον Μολ και το θέμα με τον Γιαννιώτα

Το βαρύ φορτίο για τον Μολ και το θέμα με τον Γιαννιώτα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος την απουσία του Μπρούνο Βάλε, καθώς εφτά χρόνια ήταν μόνιμα κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα. Από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2013, ο 33χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας απουσίασε σε μόλις τρία παιχνίδια! Είναι όμως ένα γεγονός η αποχώρησή του και ο Ζοέλ Μολ είναι ο τερματοφύλακας που θα υπερασπίζεται την εστία των κυανολεύκων.

Οι μοναδικοί που μπορούν να συγκριθούν με τον Βάλε, είναι ο αείμνηστος Γιαννάκης Παπαϊωάννου (έχασε τη ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα το 1974), ο οποίος αγωνιζόταν στον Απόλλωνα από το 1966 ώς το 1974 και ο Σταύρος Λάμπρου, ο οποίος ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια από το 1974 ώς το 1985. Ακόμη, ο Μιχάλης Χριστοφή, αγωνίστηκε για επτά χρόνια στον Απόλλωνα (1990 -97).

Ο Απόλλων είχε όμως και άλλους σπουδαίους τερματοφύλακες. Μιλτιάδους, Κονιώτης, Παντζιαράς, Χριστινάκης, Μάρκου, Νικολάου, Αυγουστή, Μιχαήλ, Φανή, Σιημητράς, ήταν οι Κύπριοι που υπερασπίστηκαν μεταπολεμικά την εστία του Απόλλωνα, ενώ από το 2005 ο Χβαλόφσκι (πριν τον διαδεχθεί ο Βάλε), είχε 118 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, το θέμα με το στρατιωτικό του Γιαννιώτα έχει τακτοποιηθεί και λογικά ο Ελλαδίτης θα είναι στην αποστολή με τη Ζαλγκίρις. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-0), δίνει τη δυνατότητα στον Σωφρόνη Αυγουστή να παρατάξει την ομάδα του με άλλη ενδεκάδα, από αυτή που είχε ξεκινήσει  στη Μαριούπολη. Είναι πιθανό να δούμε από την αρχή τους Γκακπέ ή Αγκίρε ή και τον Σάλαϊ στο κέντρο της άμυνας, δίπλα από τον Γιούστε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ