aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο τρόπαιο στα χέρια των... κόκκινων διαβόλων! (vids & pics)

Το τρόπαιο στα χέρια των… κόκκινων διαβόλων! (vids & pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τον Άγιαξ με 2-0 στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στην «Αρένα των φίλων» στην Στοκχόλμη και έγινε η 5η ομάδα που κατέκτησε όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα (Champions League, UEFA Cup / Europa League και Κύπελλο Κυπελλούχων). Μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει οι Μπάγερν, Τσέλσι, Αγιαξ και Γιουβέντους…

Το προσπάθησαν κι άλλοι πριν από αυτόν, αφότου κρέμασε την… μαστίχα του ο Σερ Άλεξ, και απέτυχαν παταγωδώς. Κανείς τους δεν μπόρεσε να δώσει πίσω στους «Κόκκινους Διάβολους» κάτι από την αίγλη του (πρόσφατου, σχετικά) ποδοσφαιρικού παρελθόντος και η ομάδα είχε μικρύνει- πάντοτε για τα δικά της, εξωπραγματικά δεδομένα. Το φως στην άκρη του τούνελ αρνείτο πεισματικά να φανεί και το αγωνιστικό σκοτάδι έμοιαζε να καλύπτει σχεδόν τα πάντα.

Όμως, κανείς δεν είναι Ζοσέ Μουρίνιο: ο Πορτογάλος ανέλαβε την Γιουνάιτεντ πέρυσι το καλοκαίρι όντας πληγωμένος από την απόλυσή του από την Τσέλσι και σε λιγότερο από έναν χρόνο φρόντισε να γράψει και πάλι ιστορία: πρώτα κατέκτησε το Community Shield, έπειτα το League Cup και σήμερα ήρθε αυτό το ιδιόμορφο τρεμπλ, καθώς πήρε και το Europa League (δεύτερο προσωπικό για τον ίδιο μετά το 2003 και την Πόρτο).

Ο σημερινός τελικός ξεκίνησε με το απίθανο ηλικιακό ρεκόρ του Άγιαξ να κλέβει την παράσταση, όμως μετά άνοιξαν στο φουλ οι μηχανές του αγωνιστικού «κυνισμού» που διακρίνει τις ομάδες του Μουρίνιο. Αφού πρώτα φρόντισε να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός των μικρών του Άγιαξ (σουτ ο Τραορέ στο 15΄ που μπλόκαρε ο Ρομέρο), φρόντισε να καταστήσει σαφές ποιος (θα) είναι το αφεντικό της αναμέτρησης- έστω κι αν χρειάστηκε την συνδρομή της τύχης: σουτ του Πογκμπά στο 18΄, η μπάλα βρήκε στον Σάντσες και άλλαξε εντελώς πορεία και 0-1.


Paul Pogba GOAL HD – Ajax 0-1 Manchester United… από gashiylli223

Αφού συνήλθε από την ψυχρολουσία του να κυνηγάει από νωρίς στο σκορ, ο «Αίαντας» ανέβασε στροφές στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, όμως έπεσε πάνω στο αμυντικό τείχος των τυπικά φιλοξενούμενων, και μ’ εξαίρεση μια φάση του Τραορέ στο 42΄ δεν είχε να επιδείξει τίποτα άλλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ταφόπλακα των ονείρων για επιστροφή της ομάδας του Πίτερ Μποζ μπήκε πολύ νωρίς: στο 48΄ ο Μχιταριάν με πλάτη στο τέρμα «τσίμπησε» την μπάλα, πέτυχε το 6ο του τέρμα σε 11 φετινές ευρωπαϊκές εμφανίσεις και «έγραψε» το 0-2.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

Άγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ (82′ Ντε Γιονγκ), Κλάασεν, Σένε (70′ Φαν ντε Μπεεκ), Ζιγές, Τραορέ, Ντόλμπεργκ (62′ Νέρες), Γιουνές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (90′ Ρούνι), Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ), Μιχιταριάν (73′ Λίνγκαρντ).

Γήπεδο: «Αρένα των Φίλων» ή τη «Friends Arena».

Σκόρερ: 18′ Πογκμπά, 48′ Μιχιταριάν.

Κίτρινες: Φέλτμαν, Γιουνές, Ρίντεβαλντ / Μιχιταριάν, Φελαϊνί, Μάτα.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ