aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο τελευταίο και πιο δύσκολο

Το τελευταίο και πιο δύσκολο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

H Bασιλεία είναι το τελευταίο και δυσκολότερο εμπόδιο για τον Απόλλωνα και οι δύο αγώνες με τους Ελβετούς, σε διάστημα μίας εβδομάδας, θα κρίνουν την τύχη της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Απόλλων έφθασε εδώ που έφθασε με την αξία του, έχοντας γνωρίσει δύο ανώδυνες ήττες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, από τη Στούμπρας και την Ντινάμο Μπρεστ, με το ίδιο σκορ (1-0), με τα δύο γκολ να τα δέχεται στα τελευταία λεπτά.

Από εκεί και πέρα ήταν απολαυστικός στον επαναληπτικό με τη Στούμπρας (2-0), στα δύο νικηφόρα παιχνίδια με τη Ζελιέζνιτσαρ (1-2 και 3-1) και στο πρώτο ματς με την Ντινάμο (4-0), το οποίο κλείδωσε και την πρόκριση. Θα είναι όμως εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια με τη Βασιλεία, η οποία έχει εμπειρίες, έδρα και ποιότητα για να βάλει δύσκολα στον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Σωφρόνης στήνει «ναρκοπέδιο»…

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Λεμεσού έχει αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες και γι’ αυτό, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το εκτός έδρας ματς στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ» είναι σημαντικό και με ένα θετικό αποτέλεσμα, η πρόκριση θα κριθεί στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Τρεις νίκες, τρεις ήττες με Ελβετούς

Η τεχνική ηγεσία καταστρώνει πάντως τα πλάνα της και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα παρατάξει το καλύτερο σχήμα την ερχόμενη Πέμπτη. Το δίδυμο στην επίθεση με Σελάγια και Περέιρα, θεωρείται ιδανικό, με τον Κύπριο τεχνικό να κάνει σκέψεις για χρησιμοποίηση του Μάγκλιτσα από την αρχή. Είναι όμως διαθέσιμος και ο Καραγιόλ, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στα δύο ματς με τους Ελβετούς.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα φόρτσα για τους ομίλους

Οι κυανόλευκοι έχουν επιλογές και το ζητούμενο είναι στο ματς της Πέμπτης να παρουσιαστούν με το καλύτερό τους κοστούμι. Αν δεν δεχτεί γκολ και μπορέσει να σκοράρει, θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει το στοιχείο του φόβου γιατί η Βασιλεία, μπορεί να έχει το όνομα, αλλά δεν είναι άτρωτη, αντίθετα ένας πολύ καλός Απόλλωνας μπορεί να περάσει και να γράψει και πάλι ιστορία. Δεν αποκλείεται ακόμη η πρόκριση να κριθεί στις λεπτομέρειες και αυτές θα πρέπει να προσέξουν οι κυανόλευκοι, να παρουσιαστούν διαβασμένοι από κάθε άποψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ