aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο πλάνο της Ίντερ για να αυξήσει τα έσοδά της εν μέσω πανδημίας!

Το πλάνο της Ίντερ για να αυξήσει τα έσοδά της εν μέσω πανδημίας!

Η πανδημία του κορωνοϊού, πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που έχει προκαλέσει, έχει πλήξει σημαντικά και την οικονομία. Προφανώς και ο αθλητισμός είναι μέσα στην λίστα των… παθόντων με το ποδόσφαιρο να έχει πληγεί σημαντικά.

Μία από τις ομάδες που παρουσιάζει ορισμένα οικονομικά προβλήματα είναι η Ίντερ, με τον Στίβεν Ζανγκ, τον Κινέζο ιδιοκτήτη της ομάδας, να έχει στο μυαλό του ένα πλάνο για να αυξήσει τα έσοδα μέσα στο καλοκαίρι.

Αρχικά, η διαφαινόμενη πώληση του Αχράφ Χακίμι στην Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να επιφέρει στα ταμεία του συλλόγου το ποσό των 70 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη αποχώρηση. Η Ίντερ αναμένεται να παραχωρήσει τον Ζοάο Μάριο στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για 8 εκατ. ευρώ, ενώ ψάχνει ομάδα και για τον Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος λαμβάνει 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος ήταν δανεικός στην Κάλιαρι αλλά επιστρέφει και βάσει του συμβολαίου του καρπώνεται 4,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να πωληθούν, επίσης, με αρκετά χρήματα είναι ο Ματίας Βεσίνο, ο οποίος έχει τιμή πώλησης στα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και ο Βαλεντίνο Λατσάρο ο οποίος θα βρεθεί στο Euro με την εθνική Αυστρίας, ανεβάζοντας τις μετοχές του και φέρνοντας μια καλή πρόταση από την Bundesliga όπου αγωνιζόταν ως δανεικός στην Γκλάντμπαχ.

Την ίδια ώρα, η Ίντερ κέρδισε χρήματα από την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε του οποίου ο μισθός έφτανε τα 13 εκατ. ετησίως, ενώ με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο αυτό το ποσό έπεσε μόλις στα 4 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, οι περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών περιλαμβάνονται, επίσης, στο πλάνο του Στίβεν Ζανγκ. Συγκεκριμένα, ο Κινέζος μεγιστάνας θεωρεί πως θα πείσει τους ποδοσφαιριστές να συμφωνήσουν σε περικοπές ύψους 20% στους μισθούς του, βάζοντας στην άκρη ένα αρκετά υψηλό ποσό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ