aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο πιστεύουν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά

Το πιστεύουν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν σε δύο παιχνίδια ρίχνεις στον βασικό σου αντίπαλο οκτώ γκολ, βρίσκεσαι σε θέση ισχύος στη βαθμολογία, τότε θα πρέπει να συμβούν αρκετά για να χάσεις το πρωτάθλημα. Κάπως έτσι το σκέφτονται στον Απόλλωνα, που είδαν και προχθές την ομάδα τους να βγάζει σπίθες. Αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και με επιθέσεις που σκορπούσαν το πανικό στον αντίπαλο, οι κυανόλευκοι καθάρισαν άλλο ένα ντέρμπι. Το 4-2, τους ανέβασε στο +3 από τον ΑΠΟΕΛ, αν και πρακτικά θα πρέπει να πιστωθεί άλλος ένας βαθμός, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν το πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης: Γαλάζια ντόρτια, τίτλου προεόρτια!

«Έχουν μείνει επτά παιχνίδια, επτά τελικοί και θα πάμε να τα κερδίσουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το πάθος και η θέληση που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Ο προπονητής με τις αλλαγές που έκανε βοήθησε πολύ την ομάδα. Είχε διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο. Αυτό νομίζω πως ήταν το κλειδί», δήλωσε στον Active o αντιπρόεδρος του Απόλλωνα, Φάνος Κιννής. Για τα παράπονα του ΑΠΟΕΛ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Αν έχει παράπονα μπορεί να τα εκφράσει».

Αυτό που προσθέτει περισσότερες πιθανότητες στους κυανόλευκους για να κατακτήσουν τον τίτλο, είναι η σοβαρότητα που τους διακρίνει. Η κορυφή δεν τους ζαλίζει, ούτε τους παρασύρει. Ξέρουν, πως υπάρχουν άλλα εφτά παιχνίδια για να φτάσουν στον στόχο τους. Το πιστεύουν πάντως πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Η ποιότητα, η ταχύτητα, η αγωνιστική πειθαρχία, η δίψα των ποδοσφαιριστών και του κόσμου, έχουν γίνει ένα και προχωρούν ακάθεκτοι.

Διαβάστε επίσης: Απολλωνίστικη «απόβαση» και κατάκτηση του ρετιρέ!

Οι κυανόλευκοι διαθέτουν βάθος στο έμψυχο δυναμικό και αυτό τους βοηθά να μην έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Σκεφτείτε μόνο τις αλλαγές που έκανε προχθές ο Αυγουστή. Απέσυρε τους Σατσέτι, Μάγκλιτσα και Βασιλείου, βάζοντας τους Ζελάγια, Μάρκοβιτς και Ντα Σίλβα. Με τις αλλαγές, ο Απόλλων κυριάρχησε και με την ηρεμία που έδωσαν οι τρεις τελευταίοι υλοποιήθηκε ο στόχος, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα. Ο ρυθμός με τόσους πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να ανακοπεί και φάνηκε προχθές άλλη μια φορά.

Η επιβλητική νίκη για δεύτερη φορά επί του ΑΠΟΕΛ, είναι δείγμα ανωτερότητας, αλλά δεν παρασύρονται στην ομάδα γιατί και τα προηγούμενα χρόνια είχαν φτάσει κοντά στον τίτλο, όμως τον έχασαν σχεδόν μέσα από τα χέρια τους. Φέτος βέβαια είναι διαφορετικά, όμως δεν θέλουν να σηκώσουν τα πόδια τους από το έδαφος πριν τελειώσει και η τελευταία αγωνιστική. Θέλουν να πάνε μέχρι το τέρμα προσγειωμένοι και σοβαροί. Ο Απόλλων βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το δείχνει η θέληση των παικτών.

Διαβάστε επίσης: Το πήρε κι αυτό ο Παπουλής!

Ο Παπουλής είναι πιο ολοκληρωμένος από ποτέ άλλοτε, ξεχωρίζοντας και στο σκοράρισμα. Ο Άλεφ ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή, εξαιρετικοί ήταν  οι Γιάκολις, Πέδρο στη δεξιά πλευρά και οι Βασιλείου, Σαντάνα από την άλλη. Η άμυνα σταθερή με τους Ρομπέρζ – Γιούστε, τον Σατσέτι να καθαρίζει πολλές φάσεις και τον Μάγκλιτσα να είναι μόνιμη απειλή, είτε κινείται στην κορυφή είτε παίζοντας στα πλάγια. Όσον αφορά στον Βάλε είχε τεράστια συμβολή και αυτός στη νίκη. Πριν ο Παπουλής σημειώσει το τρίτο γκολ, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είπε «όχι» με εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Μερκή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ