aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο νερό μπήκε στ’ αυλάκι

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δείγμα των έντεκα πρώτων αγώνων μπορεί να πει κάποιος ότι είναι πολύ καλό για την ΑΕΛ, όμως τίποτε δεν τελειώνει εδώ. Η προσπάθεια έχει ακόμη δρόμο κι είναι αλήθεια, πως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την πολύ καλή εικόνα που βγάζει η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, η οποία με την επιτυχία επί της Νέας Σαλαμίνας, συμπλήρωσε τέσσερις νίκες στη σειρά. Βρίσκεται μόνη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς και δικαιούται να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, μετρώντας τρεις ήττες, τις περισσότερες από τις άλλες ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα.

Η θέση της ΑΕΛ είναι ίσως και ένα δείγμα των αντιστάσεων που προβάλλει, κάθε φορά που της έρχεται μια αναποδιά. Δεν ήταν εύκολη η επικράτησή της  στο προχθεσινό παιχνίδι, αλλά ποιο παιχνίδι ήταν εύκολο και ποιος από τους άλλους πρωταγωνιστές, δεν συνάντησε δυσκολίες; Το τελικό 3-1 απέδωσε δικαιοσύνη και σφράγισε τη διάθεση των ποδοσφαιριστών της λεμεσιανής ομάδας, οι οποίοι κατάφεραν στο τέλος να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και να δεχθούν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων τους, που πλησίασαν τις 3.000.

Το χαρακτηριστικό της προχθεσινής ΑΕΛ, ήταν η επάνοδος στο βασικό σχήμα των Χ. Κυριάκου, Νικολάου και Μπενίτεθ. Ο πρώτος είχε διάθεση, αλλά επιθετικά δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του. Ο αρχηγός ήταν πολύ καλός, έτρεξε παντού και έβγαλε το ενενηντάλεπτο με φρεσκάδα. Όσον αφορά στον Μπενίτεθ, ήταν εξαιρετικός, όχι μόνο για το γκολ και την τέλεια σέντρα του στο τρίτο γκολ, αλλά διότι έδειξε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι.

Η ΑΕΛ μπορεί να περιμένει πολλά από τον Ισπανό, ο οποίος με την μπάλα στα πόδια κάνει πολλή δουλειά. Ήταν μόλις το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα (έχει σκοράρει και μία φορά στην Ευρώπη). Είχε ένα μήνα να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι (το τελευταίο ήταν στις 15 Οκτώβρη με την Πάφο), όμως έδειξε πως κουβαλά πολλά καντάρια ποδοσφαιρικού ταλέντου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ