aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο... Mπάρσα-Ρεάλ στα κοινωνικά δίκτυα

Το… Mπάρσα-Ρεάλ στα κοινωνικά δίκτυα

Το Clasico θα «παίξει» επίσης και στα κοινωνικά δίκτυα. Ζωντανές συνδέσεις από το Facebook Live θα φέρει πιο κοντά στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Twitter, Facebook και Instagram θα είναι πολύ χρήσιμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς, όπως αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα της, η ισπανική εφημερίδα Marca.

Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι ισπανικές ομάδες που ακολουθούνται περισσότερο στον κόσμο, στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter και Instagram). Η Μπαρτσελόνα έχει 172 εκατομμύρια φίλους, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης 166.

Από την Ισπανία προέρχεται μόνο το 3% των οπαδών τους. Ινδονησία, Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό είναι οι χώρες όπου η Ρεάλ έχει τους περισσότερους φίλους, ενώ η Μπαρτσελόνα συγκεντρώνει τους περισσότερους, επίσης από Ινδονησία Μεξικό , αλλά και την Βραζιλία.

Το Facebook είναι αυτό που ακολουθούν οι περισσότεροι στον κόσμο (191 εκ), η Μπαρτσελόνα βρίσκεται δεύτερη (172), η Nike είναι τρίτη (169) και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η τέταρτη (166). Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (95), Τσέλσι (62) και Άρσεναλ (54) είναι οι άλλες ομάδες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 25.

Το επίσημο hashtag είναι #ElClasico. Ο στόχος είναι να υπερβεί τα 900 εκατομμύρια μηνύματα που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία συνάντηση μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στις 2 Απριλίου.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο,είναι αυτός με τους περισσότερους φίλους που τον ακολουθούν, δεύτερος στον κόσμο, πίσω μόνο από την τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ. Εχει 248 εκατ οπαδούς σε όλα τα κοινωνικά σας δίκτυα. Ο Μέσι έχει 147 εκατομμύρια οπαδούς, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ο Αργεντινός δεν έχει λογαριασμό Twitter. Στην Ισπανία, στη λίστα των πέντε πιο σημαντικούς ανθρώπους, τρεις θα είναι σήμερα στο Camp Nou: Αντρές Ινιέστα, Σέρχιο Ράμος και Ζεράρ Πικέ. Πικέ και Σακίρα είναι το δεύτερο πιο ισχυρό ζευγάρι στα κοινωνικά δίκτυα. Μαζί έχουν 215 εκατομμύρια οπαδούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ