aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο Μουντιάλ μπορεί να τον απογειώσει

Το Μουντιάλ μπορεί να τον απογειώσει

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το καλοκαίρι, ο Σιβού είχε ζητήσει από τη διοίκηση να αποχωρήσει και να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποιο άλλο, πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση δεν μπήκε εμπόδιο στις φιλοδοξίες του, ξεκαθαρίζοντας στον παίκτη ότι θα έπρεπε να φέρει πρόταση 200.000 ευρώ για να του ανάψει το πράσινο φως για μετεγγραφή. Ο Σιβού βρέθηκε στην Τουρκία και λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στη Γκοζτέπε, κάτι πήγε στραβά και επέστρεψε στην Κύπρο με άδεια χέρια.

Οι φιλοδοξίες του για να πάει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα δεν πραγματοποιήθηκαν, όμως με το που επέστρεψε στην Ανόρθωση έπιασε δουλειά. Ξεκίνησε αρκετά καλά, συνεχίζει να παίρνει κλήσεις από την Εθνική Νιγηρίας, ενώ σιγά-σιγά κερδίζει και φανέλα βασικού. Αν λάβουμε υπόψη ότι η Νιγηρία είναι κοντά στην πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2018, τότε εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η αξία του Σιβού αναμένεται να ανέβει πολύ περισσότερο.

Κάπου εδώ είναι που καλείται η διοίκηση να κάνει τις ενέργειές της. Το συμβόλαιο του 24χρονου μεσοαμυντικού ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και αν θέλουν στην Ανόρθωση να τον διατηρήσουν στο ρόστερ και για τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί να κινηθούν όσο γίνεται πιο νωρίς. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να βάλουν και το χέρι στην τσέπη μιας και για να δελεάσουν τον Σιβού ώστε να ανανεώσει τη συνεργασία του, θα πρέπει να του προσφέρουν ακόμη καλύτερο πακέτο απολαβών.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ομάδες που τροφοδοτούν με παίκτες τις Εθνικές ενόψει Μουντιάλ, θα πάρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη ΦΙΦΑ. Επομένως αν η Ανόρθωση δώσει ένα πιο ψηλό συμβόλαιο στον Σιβού, θα είναι σε θέση να το καλύψει από τα έσοδα που θα φέρει ο παίκτης αν συμμετάσχει με τη Νιγηρία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ