aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο mea culpa με Σωφρόνη και η εμπιστοσύνη

Το mea culpa με Σωφρόνη και η εμπιστοσύνη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 ο Απόλλων ανακοίνωνε την επάνοδο του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας του. Μετά από μερικές εβδομάδες (αφού η λύση της συνεργασίας τους είχε ανακοινωθεί στις 30 Αυγούστου) η διοίκηση Νίκου Κίρζη είχε αποφασίσει να επαναφέρει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας τον Κύπριο προπονητή, αφού δεν της βγήκε η επιλογή με τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς.

Ο Αυγουστή σταδιακά έφερε την αλλαγή και πάλι στην ομάδα, παρόλο που στη συνέχεια για ένα διάστημα πριν την αναστολή του πρωταθλήματος και πάλι υπήρξαν συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, στον Απόλλωνα πιστεύουν στην παρουσία του Αυγουστή και αυτή τη φορά παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τον στηρίξουν περισσότερο, είναι ένα «δικό» τους παιδί, που ξέρουν ότι πονά την ομάδα και δίνει το καλύτερο γι’ αυτήν.

Ο Νίκος Κίρζης, που μίλησε προ ημερών στον «Active», αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Αυγουστή και παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση της διοίκησής του να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Κύπριο τεχνικό τον περασμένο Αύγουστο. «Ο Σωφρόνης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Απόλλωνα. Δεν είναι ατίθασος, πάντα έχει πάθος για την ομάδα. Ως προπονητής είναι φυσικό ότι έχει όλα τα φώτα πάνω του, αλλά είναι άψογος επαγγελματίας και δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα», είπε αρχικά ο πρόεδρος των κυανόλευκων.

Και συνέχισε: «Είναι προπονητής που συνέβαλε απίστευτα για να πάει ο Απόλλων εκεί που πήγε, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και έχει αρκετά να προσφέρει. Όταν έφυγε ενεργήσαμε για το καλό της ομάδας και δεν βάλαμε στη μέση εγωισμούς. Κάναμε λάθος, το διορθώσαμε και προχωράμε μαζί».

Η πιο πάνω τοποθέτηση και ιδιαίτερα το «προχωράμε μαζί», φανερώνει και την πρόθεση του ίδιου του Νίκου Κίρζη αλλά και της διοίκησής του, να πορευθούν για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα. Τον πιστεύουν και αναμένουν πως, μαζί θα πετύχουν πολλά στο μέλλον. Ο μεγάλος και κοινός τους στόχος είναι να φθάσει ο Απόλλων στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ